מאכלים ביתיים עוף קציצות

קציצות עוף ברוטב אדום שיטריפו את כל המשפחה

נעמוני בקיש
קציצות עוף ברוטב אדום שיטריפו את כל המשפחה
מתכון מאת נעמוני בקיש
הרכיבים-
לקציצות:
1/2 ק"ג עוף טחון
1/2 צרור כוסברה
בצל בינוני
1/2 צרור פטרוזיליה
תפוח אדמה
קורט כורכום
3 שיני שום
קורט פפריקה
מלח לפי טעם
קורט כמון
פלפל שחור לפי טעם
ביצה 1 L
1/2 כוס פירורי לחם
לרוטב:
בצל 1
4 עגבניות בשלות
3 כפות רסק עגבניות
כוס מים
שן שום
קורט פפריקה מתוקה
מלח לפי טעם
פלפל שחור לפי טעם
שמן
איך מכינים –
קציצות:
ראשית נגרד בעזרת פומפייה את תפוח האדמה והבצל לקערה,
נסחט מהנוזלים ונוסיף ביצה, פירורי לחם ואת העוף הטחון.
אחר כך נקצוץ את הפטרוזיליה, הכוסברה, נכתוש את השום ונוסיף גם כן לקערה.
נתבל בפפריקה, כורכום, כמון, מלחת פלפל ונלוש היטב לתערובת אחידה.
רוטב:
ראשית נמלא קערה גדולה במים רותחים,
נסמן בתחתית כל עגבניה בX בינוני
ונשרה את העגבניות במים הרותחים במשך כ10 דקות.
לאחר 10 דקות קליפת העגבניה תתחיל להיפרד
ובעזרת סכין נפריד את שאר הקליפה,
נחתוך את העגבניות הקלופות לקוביות קטנות.
את הבצל נקצוף לריבועים קטנים ונתחיל לטגן עם מעט שמן בסיר רחב עד הזהבה,
לאחר מכן נוסיף את העגבניות, נתבל במלח פלפל ונכסה את הסיר,
נבשל על אש נמוכה למשך כ10 דקות.
נפרוס את שן השום ונוסיף לסיר ביחד עם רסק העגבניות וכוס מים,
נמשיך לבשל עד שהרוטב נעשה סמיך תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מתערובת הקציצות ניצור כדורים קטנים בגודל שווה ונניח בזהירות בתוך הרוטב בסיר.
נבשל את הקציצות ברוטב במשך כ20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה סגור ונוריד מהאש.
בהצלחה!

קצת על קציצות עוף ברוטב אדום:

קציצות עוף ברוטב האדום – מתכון אהוב במיוחד בכל בית משפחתי.
הסוד טמון בשילוב בין בשר עוף טחון עסיסי לבין רוטב אדום עשיר,
שמקבל את טעמו המיוחד מהתיבול  הירקות ועשבי התיבול.
הקציצות, מבושלת ברוטב עד שהן רכות ונימוחות,
ההן מנה נהדרת לארוחה משפחתית סטנדרטית וגם חגיגית לשבת.
מתאימות גם בתוך פיתה, וגם לצד סלט ירקות מרענן.
תכינו ותהנו מארוחה ביתית חמה, מזינה ומנחמת.

טיפים לקציצות עוף ברוטב אדום:

  • נשתמש בבשר עוף טחון טרי ואיכותי. ככל שהבשר יהיה טרי יותר, כך הקציצות יהיו עסיסיות וטעימות יותר.
  • ניתן להוסיף פלפל חריף או פלפל צ׳ילי יבש גרוס לרוטב חריף יותר.
  • אפשר להוסיף זיתים שחורים קצוצים, צנוברים קלויים או עלי בזיליקום טריים לקישוט ולטעם נוסף.
  • נגיש את הקציצות חמות לצד אורז לבן, פירה, סלט ירקות או בתוך פיתה.

 

לעוד מתכונים לקציצות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *