חלבי מאפים עוגיות קינוחים

אי אפשר להפסיק לאכול את האלפחורס האלה

אורלי קיזילדג

 

 

אי אפשר להפסיק לאכול את האלפחורס האלה

מתכון של אורלי קיזילדג
הרכיבים-
200 גרם חמאה קרה
100 גרם אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
4 חלמונים
250 גרם קמח לבן
200 גרם קורנפלור
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למילוי:
ריבת חלב לא נוזלית
קוקוס לבן טחון
איך מכינים –
ראשית נחתוך את החמאה הקרה לקוביות,
נעביר את קוביות החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל למיקסר עם וו גיטרה,
נערבל עד לתערובת חלקה ואוורירית.
אחר כך נוסיף את החלמונים אחד אחד בהדרגה עד תערובת אחידה.
לבסוף נוסיף את כל שאר החומרים,
נמשיך לערבל עד שהבצק מתאסף לכדור אחיד.
נחלק את הבצק ל2 חלקים שווים,
כל חלק נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למנוחה של כ30 דקות.
נוציא מהמקרר, נרדד כל חלק בין 2 ניירות אפיה לעלה בעובי חצי ס"מ,
נקרוץ מהחלקים לעיגולים / לבבות או כל צורה אחרת שמתחשק לכם.
נסדר באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפיה ונכניס למקרר למנוחה של עוד 30 דקות.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות, נאפה כ10 עד 12 דקות (העוגיות צריכות להישאר לבנות),
נצנן את העוגיות לחלוטין, נמלא בריבת חלב ונגלגל בקערה עם קוקוס טחון.
כעבור יום הן אפילו יותר טעימות 😋
בהצלחה!

 

קצת על אלפחורס:

אלפחורס – עוגיות טעימות וממכרות במיוחד,
אהובות מאוד במדינות דרום אמריקה כמו ארגנטינה וברזיל.
הן עשויות מבצק פריך ומתוק,
לרוב מממולאות בריבת חלב ומצופות קוקוס טחון,
המרקם שלהן עדין ונימוח, והטעם משלב מתיקות עם ניחוח וניל עדין.
מקור השם מהמילה הערבית "אל-פאחיר" שפירושה המשובח.
הן נחשבות למעדן אהוב על כולם ומתאימות לרוב לכל אחד.

 

אורלי קיזילדג

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *