מאפים מתכונים מהירים עוגיות קינוחים

מתכון פשוט ומהיר למגולגלות ללא מרגרינה וחמאה ! נמסות בפה

נועה אברהמוב
מתכון פשוט למגולגלות נוטלה מתמוססות בפה
מתכון של נועה אברהמוב
הרכיבים-
3 כוסות קמח לבן מנופה רגיל
3/4 כוס שמן
כפית אבקת אפייה
2 כפות חומץ
3/4 כוס מים קרים
נוטלה או ממרח שוקולד אחר
15 אגוזי לוז טחונים
איך מכינים –
ראשית מערבבים בקערה קמח ושמן עד קבלת תערובת פירורית,
אחר כך נוסיף את אבקת האפיה החומץ והמים הקרים,
נמשיך לערבב היטב עד לקבלת בצק אחיד.
נחלק את הבצק ל3 חלקים שווים, נכסה כל חלק וניתן להם לנוח כ15 דקות.
לאחר המנוחה נלוש שוב כל חלק מהבצק ונרדד דק.
נמרח ממרח נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים על הבצק המרודד,
נפזר אגוזי לוז טחונים מעל הממרח.
מגלגלים כל חלק לרולדה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומכניסים לתנור,
לאחר 10 דקות בתנור חורצים את הרולדות בחתכים אלכסוניים ליצירת עוגיות (לא לחתוך עד הסוף).
נמשיך לאפות עוד 20 דקות (סה"כ זמן אפיה כ30 דקות).
לאחר שהוצאנו מהתנור נחתוך עד הסוף את העוגיות ונפדר באבקת סוכר
בהצלחה!

קצת על מגולגלות:

עוגיות מגולגלות הן עוגיות ישראליות אהובות במיוחד,
פריכות ונימוחות בפה, בדרך כלל ממולאות בממרח תמרים.
כמובן אפשר למלא אותן במגוון של מילויים כמו שוקולד, נוטלה, חלבה, ריבה וכו'
הן קלות ומהירות להכנה, מהוות פינוק מושלם לחך ומתאימות בדרך כלל לכולם.

טיפים למגולגלות:

  • ערבבו את המרכיבים רק עד שהם מתאחדים, ערבוב יתר יגרום לבצק קשה
  • ניתן להוסיף למילוי עוד אגוזים, פירות מיובשים או תבלינים.
  • נצנן את העוגיות על גבי רשת, כך נבטיח שהעוגיות לא יהפכו רכות מדי
  • נאחסן את העוגיות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר עד שבוע מרגע ההכנה

 

לעוד מתכונים לעוגיות לחצו כאן

 

נועה אברהמוב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *