כעכים מלוחים ופריכים מהבצק המושלם
מתכון של נאוה מלכה
הרכיבים-
קילו קמח
2 שקיות אבקת אפיה
כף מלח
חבילת מרגרינה/מחמאה 200 גרם
כוס שמן
כוס מים
ביצה ושומשום לטבילה לפני האפיה
איך מכינים –
ראשית נלוש את כל המרכיבים לבצק רך ונוח,
נכסה את הבצק וניתן לו מנוחה של כ30 דקות.
לאחר המנוחה ניצור מהבצק כעכים בגודל שווה,
נטבול כל כעכ בביצה ולאחר מכן בשומשום
ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות,
נאפה כ30 דקות בערך עד השחמה קלה.
יוצאים פריכים וכיפים,
מומלץ להכפיל כמויות כי מתחסלים כמו חטיפים
בהצלחה!
קצת על כעכים מלוחים:
כעכי שומשום מלוחים הם החטיף האולטימטיב,
הבצק הפריך והטעם המלוח והעשיר
בשילוב עם השומשום הקלוי יוצרים חיבור מושלם.
ההכנה פשוטה ומהירה, והתוצאה?
כעכים ביתיים טעימים להפליא שמתחסלים תוך רגע
טיפים לכעכים מלוחים:
- אפשר להשתמש בקמח מלא – מוסיף סיבים תזונתיים וטעם אגוזי יותר.
- נסו להוסיף תבלינים לבצק כמו זעתר, כמון, פפריקה, שום, בצל יבש לקבלת טעמים מעניינים.
- עשבי תיבול זו גם אחלה דרך לרענן את הטעמים, נסו להוסיף בצל ירוק, שומר קצוץ, פטרוזיליה.
- מומלץ לנשנש לצד מטבלים כמו טחינה, חומוס או סלסה.