עוף

אל תחכו יותר – מתכון לסופריטו עוף מתפרק מושלם לארוחה חגיגית

ירדנה ג'נאח

 

 

 

אל תחכו יותר – מתכון לסופריטו עוף מתפרק מושלם לארוחה חגיגית
מתכון מאת ירדנה ג'נאח

 

 

הרכיבים-
5 תפוחי אדמה
3 כרעיים עוף חצויות
2 בצלים
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום
מלח לפי טעם
פלפל לפי טעם
מים
שמן לטיגון
איך מכינים-
ראשית נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך לקוביות,
נטגן במחבת עם שמן עד השחמה, נוציא ונניח בצד.
אותו דבר נעשה לעוף, נטגן מעט עד השחמה ונניח בצד.
לאחר מכן בסיר רחב נטגן 2 בצלים חתוכים עבה עד השחמה,
אחר כך נוסיף כורכום, פפריקה, 4 שיני שום,
מלח, פלפל, חצי כוס מים ונבשל כמה דקות,
אחרי כמה דקות נניח את העוף ותפוחי האדמה בסיר,
נמלא את הסיר במים עד 3/4 גובה סיר ונביא לרתיחה.
לאחר שהבאנו לרתיחה נעביר ללהבה נמוכה ונבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.
בהצלחה!

קצת על סופריטו עוף:

סופריטו עוף הוא תבשיל ספרדי קלאסי ועשיר בטעמים, מוכר גם במטבח הים תיכוני.
התבשיל מתאפיין בנתחי עוף עסיסיים, תפוחי אדמה רכים ובצל מטוגן.
השילוב של התבלינים עם הארומות העשירות
ביחד עם העוף, הבצל ותפוחי האדמה הרכים
מושלם לארוחה משפחתית חמה ומנחמת
לאחר שהבאנו לרתיחה נעביר ללהבה נמוכה ונבשל עד שהנוזלים מצטמצמים.
בהצלחה!

טיפים לסופריטו עוף:

  • מומלץ להגיש לצד לחם חם טרי או אורז לבן.
  • כדי להעשיר את הטעם של הסופריטו, ניתן להוסיף כוס יין לבן או רוטב עגבניות מרוכז.
  • בנוסף לתפוחי אדמה, ניתן להוסיף לסופריטו גם ירקות אחרים כמו גזר, בצל ירוק או פלפלים.
  • זמן הבישול המדויק תלוי בגודל נתחי העוף ובסוג הסיר,  שימו לב כי זמן הבישול צריך להיות בין שעה לשעה וחצי לערך.

לעוד מתכונים לעוף לחצו כאן

 

 

ירדנה ג'נאח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *