שערות קדאיף ממולאות בשר – מתכון מיוחד לחג
מתכון – נעמי קוסאש
הרכיבים-
200 גרם שערות קדאיף (חצי חבילה מופרדת היטב)
5 כפות שמן זית
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול חתוך דק
מעט שומן כבש (לא חובה)
כף פפריקה בשמן
חצי כפית בהרט
קמצוץ קינמון
מלח לפי הטעם (אני שמתי כפית)
פלפל שחור גרוס כפית גדושה
כוס פטרוזיליה קצוצה
חופן צנוברים קלויים
חופן גרעיני חמניה קלויים
איך מכינים –
ראשית נאורר ונפריד את שיערות הקדאיף בתבנית או כלי,
נטףטף 5 כפות שמן זית ונערבב היטב כך שכל השיערות יתעטפו בשמן.
אחר כך נעבור להכנת הבשר-
במחבת גדולה נתחיל לטגן בצל חתוך דק עד הזהבה יפה,
כשמזהיב נוסיף את הבשר הטחון ומעט שומן כבש.
נטגן את הבשר ונפורר עד השחמה יפה כ5 עד 7 דקות.
נתבל את הבשר והבצל בכף פפריקה בשמן, חצי כפית בהרט,
קמצוץ קינמון, מלח לפי הטעם, כפית גדושה פלפל שחור גרוס,
כוס פטרוזיליה קצוצה, חופן של צנוברים וחופן גרעיני חמניה קלויים.
נערבב הכל היטב ונמשיך בטיגון עוד כ5 דקות.
נוריד מהאש את המילוי,
נניח את שיערות הקדאיף בצורה אורכית (ראו תמונה למטה).
נוסיף לקדאיף כף מילוי בשר ונגלגל לגליל ממולא בשר.
מסדרים את השיערות כך שכולם יהיו אחידים ונעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה עד השחמה יפה.
בהצלחה!
קצת על קדאיף ממולא בשר:
קדאיף ממולא בבשר – מעדן חגיגי מזרחי פופולרי,
שילוב המרקם הפריך ומילוי הבשר העשיר הוא חגיגה לבלוטות הטעם.
המנה מוכנה בדרך כלל עם בשר בקר או עוף טחון,
בצל מטוגן, תבלינים, עשבי תיבול וצנוברים קלויים,
אידאלית במיוחד לארוחות משפחתיות,
לחגים או סתם כמנה מיוחדת להתענג עליה.
טיפים לקדאיף ממולא בשר:
- לשדרוג המילוי ניתן להוסיף עוד אגוזים קלויים כמו שקדים או פירות יבשים קצוצים – צימוקים, משמשים.
- כדי שהקדאיף לא יתייבש באפייה, נזלף מעט שמן זית על השכבה העליונה לפני האפייה.
- לפני ההגשה, ניתן לקדאיף לנוח מספר דקות כדי שהמיצים יתייצבו, נגיש לצד סלט ירוק מרענן.
לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן