ראש השנה בפתח וזה הזמן לעוגת דבש קלה רכה ועסיסית
מתכון של רומי פרץ
הרכיבים-
המתכון לכוס מדידה אוניברסלית (אפשר גם כוס חדפ חמה או קרה)
כמות ל2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס דבש או סילאן
כוס תה פושר
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
כפית קינמון
איך מכינים –
ראשית נקציף כמה שניות את הביצים עם הסוכר,
אחר כך נוסיף את התה, הדבש והשמן ולהמשיך להקציף עוד כמה שניות.
לאחר מכן נוסיף את המצרכים היבשים ונמשיך להקציף עד בלילה חלקה ונוזלית.
נשפוך את הבלילה ל2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות, נאפה כ35-40 דקות
נוודא שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם לפני שמוציאים מהתנור.
בהצלחה!
בהצלחה!
קצת על עוגת דבש:
עוגת הדבש, נאפית בעיקר בימי בחורף הקר.
משלבת את הטעם העשיר של הדבש עם ארומות חמות של תבלינים.
מקורה במטבחים המזרחיים, והיא הפכה לסמל של חגי תשרי בישראל.
עוגת הדבש היא בסיס מצוין ליצירתיות קולינרית, וניתן להוסיף לה מגוון תוספות וציפויים.
למרות המתיקות, ניתן להכין עוגת דבש בריאה, באמצעות שימוש במרכיבים טבעיים ומזינים
טיפים לעוגת דבש:
- על מנת להוסיף לעוגה עסיסיות ולחות, אפשר להשקות אותה בסירופ דבש חם לאחר האפייה.
- נקשט את העוגה בציפוי שוקולד, קרם או אבקת סוכר.
- אפשר להשתמש בקמח רגיל, קמח מלא או תערובת קמחים. כל סוג קמח ייתן לעוגה טעם ומרקם מעט שונים.
- נוסיף לעוגת הדבש תוספות מיוחדות כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים או שוקולד צ'יפס ואפשר כמובן גם תבלינים מיוחדים כמו הל או ג'ינג'ר להעשרת הטעם.