מאפים עוף

אצלי תמיד גורף את כל המחמאות בחג – מאפה פילו מפואר במילוי חזה עוף מיוחד

Limor Shmuel

 

 

 

 

 

 

אצלי תמיד גורף את כל המחמאות בחג – מאפה פילו מפואר במילוי חזה עוף מיוחד
מתכון מאת Limor Shmuel

 

 

הרכיבים-
המתכון לכוס מדידה אוניברסלית
חבילת עלי פילו מופשרת
בצל 1 קצוץ גס
חצי קילו חזה עוף נתחים שלמים נקיים
רבע כוס שקדים לבנים פרוסים
כפית שטוחה מלח
חצי כפית כורכום
2 כפות סילאן
רבע כוס חמוציות
איך מכינים-
ראשית נבשל בסיר עם מים רותחים את נתחי חזה העוף השלמים.
במקביל נטגן במחבת גדולה עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד השחמה,
נוסיף לבצל מלח, 2 כפות סילאן,
חצי כפית כורכום ונמשיך לבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב.
לאחר כמה דקות נוסיף את השקדים הפרוסים והחמוציות ונמשיך לערבב.
כשחזה העוף מוכן נוציא אותו מהסיר ונחתוך דק עד מפורר,
נוסיף את חזה העוף למחבת ונמשיך לבשל תוך כדי ערבוב כמה דקות.
נוריד את הכל מהאש וניתן לתערובת להתקרר.
כשהתערובת התקררה נמלא דף פילו עם התערובת ונעצב בצורת פרח,
נמשיך ככה עד שנגמרת התערובת.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות ונאפה עד השחמה.
בהצלחה!

קצת על מאפה פילו ממולא חזה עוף:

מאפה פילו ממולא חזה עוף היא מנה טעימה, חגיגית,
מושלמת לאירוח חגים או ארוחה משפחתית חגיגית.
השילוב של בצק הפילו הקריספי עם מילוי חזה העוף העסיסי והמתקתק יוצר ביס מעולה.
המנה מתאימה במיוחד למנות הראשונות בחגי תשרי,
ניתן להעשיר את המילוי במגוון תוספות כמו ירקות, פטריות, ותבלינים שונים,
ולהתאים אותו לכל טעם.
המאפה קל להכנה יחסית וניתן להגיש אותו חם או קר.

לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *