סלט מדהים שיגנוב את ההצגה בשולחן החג
מתכון מאת אלונה טריסקר
הרכיבים-
גרגירי רימון (לא חובה, מוסיף המון)
חופן עלי בייבי קצוצים גס
נבטי חמניה
6-8 צנוניות חתוכות לפרוסות
3 סלקים מבושלים
מארז ברוקולי טרי
400 גרם אדממה (לא מבושל)
200 גרם עדשים שחורות (לא מבושלות)
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן נענע קצוצה
80 גרם בוטנים
100 גרם חמוציות
לרוטב-
כף וחצי חומץ
3 וחצי כפות דבש
כף גדושה חרדל דיז׳ון
כף וכמה טיפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי טעם
איך מכינים-
ראשית נעביר את העדשים השחורות לסיר,
נמלא במים עד מעל גובה העדשים ונביא לרתיחה על להבה גבוהה.
כשמגיע לרתיחה ננמיך את האש,
נשמור על רתיחה מתונה ונבשל לכ15 דקות או עד שהעדשים מתרככות אך לא מתפרקות.
נסנן את העדשים מהמים ונקרר לטמפרטורת החדר.
לאחר מכן נבשל את הסלק, נניח את הסלקים בסיר רחב
נוסיף לסיר מים עד גובה 2 ס״מ,
נכסה את הסיר נרתיח ונבשל כ20 עד 30 דקות,
הסלק צריך לצאת נגיס מעט, נכבה את האש ונצנן לטמפרטורת החדר,
לאחר שהגיעו לטמפרטורת החדר נקלף תחת ברז מים ונחתוך לקוביות.
אחר כך לאדממה – נרתיח כמות נדיבה של מים בסיר ונוסיף מלח,
נשפוך את האדממה לסיר ונרתיח כמה דקות,
נסנן, נשלוף את הפולים מהקליפה ונצנן לטמפרטורת החדר.
לברוקולי – נחלק את הברוקולי לפרחים וגבעולים,
נרתיח בסיר מעט מים מומלחים ונבשל את הברוקולי ללא מכסה עד שמתרכך מעט.
לרוטב נערבב את כל המרכיבים ביחד בקערה/צנצנת היטב.
לבסוף נרכיב – נעביר את כל הרכיבים לקערה למעט גרגירי הרימונים,
נוסיף רוטב, נערבב היטב ונעביר לכלי הגשה,
נפזר מעל הסלט את גרגירי הרימונים – פשוט מושלם
בהצלחה!
קצת על סלטים:
סלט הוא מנה נפלאה, גם כמנה ראשונה, גם כתוספת למנה, וגם כמנה עיקרית בפני עצמה
בדרך כלל מורכב מתערובת של מרכיבים קרים, לרוב ירקות או פירות,
אך ניתן לשלבו גם אגוזים, קרוטונים, דגים, בשר, עוף או גבינה.
הסלטים עשירים בויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים החיוניים לבריאות.
כל המרכיבים תורמים לתחושת שובע, מסייעים לעיכול קל ומקור מצוין לאוכל מרענן.
היתרון הגדול של סלטים הוא הגיוון הרב, ניתן לשלב אינסוף מרכיבים וטעמים, בהתאם לטעם האישי ולעונה.