עוגת שכבות קוקוס נפלאה שכולם ירצו ממנה עוד
מתכון מאת Vered Doostra
הרכיבים-
לשכבת הבסיס:
6 חלבונים מביצים L (לא משתמשים בחלמונים לעוגה)
חצי כוס סוכר
2 כוסות קוקוס טחון
לשכבת השוקולד:
2 חפיסות שוקולד מריר
גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
לשכבת קרם:
גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
לשכבת הגנאש העליונה:
חפיסת שוקולד מריר
גביע שמנת מתוקה 250 מ"ל
איך מכינים-
ראשית נקציף את החלבונים, נוסיף בהדרגה את הסוכר והקוקוס ונמשיך עד אחידות.
נשפוך את התערובת לתבנית חמגשית בינונית משומנת,
נשטח את התערובת בתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
נאפה כמספר דקות עד הזהבה קלה, נוציא ונצנן לטמפרטורת החדר.
בזמן ששכבת התחתית מתקררת נמיס במיקרו 2 חפיסות שוקולד עם גביע שמנת בשלבים עד שיהיה מומס לחלוטין,
נמתין שהשוקולד יצטנן מעט ונשפוך אותו מעל שכבת הבסיס ונכניס לקירור,
אמור להתקבל מרקם סמיך כמו של טרפלס.
לאחר מכן נקציף את החומרים של שכבת הקרם לקרם יציב,
נפזר את הקרם ונשטח מעל שכבת השוקולד הראשונה.
לבסוף נכין את הגנאש בדיוק כמו שהמסנו את שכבת השוקולד הראשונה,
נצנן את הגנאש ונשפוך אותו בצורה אחידה על שכבת הקרם כאשר הוא התקרר לחלוטין.
בהצלחה!
קצת על עוגת שכבות קוקוס:
עוגת שכבות קוקוס ושוקולד מיוחדת ולא שגרתית,
היא משלבת את הטעמים העשירים והמרקמים השונים של השוקולד והקוקוס.
העוגה מורכבת משכבת בסיס קוקוס אפויה,
קרם חלב עשיר ושכבות שוקולד שמשלבות את הכל בצורה מושלמת.
השילוב בין המתוק של הקוקוס למרירות העדינה של השוקולד
יוצר חגיגה של טעמים שמתאימה לחובבי שוקולד וקוקוס כאחד.
העוגה מתאימה במיוחד לחגיגות מיוחדות או סתם לפינוק באמצע השבוע.
טיפים לעוגת שכבות קוקוס:
- נשתמש בשוקולד איכותי עם אחוז גבוה של קקאו לטעם עשיר ומרירות עדינה.
- חמאה איכותית תוסיף לעוגה טעם עשיר ומרקם רך.
- אפשר כמובן להוסיף תמצית וניל, ותבלינים כמו קינמון או הל להעשרת הטעם.
- נקשט את העוגה בפירורי קוקוס, שבבי שוקולד או פירות טריים.
- שימו לב! העוגה היא ללא גלוטן כך שהיא מתאימה כמעט לכולם