מאפים

לחמניות רימון שיוסיפו המון לשולחן החג

Ayelet Maman
לחמניות רימון שיוסיפו המון לשולחן החג
מתכון של Ayelet Maman
הרכיבים-
קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן (אוניברסלית)
2 ורבע כוסות מים חמימים (חדפ קרה)
להברשה:
ביצה 1 L
כף מים
כפית סילאן
שומשום לפיזור מעל
איך מכינים –
ראשית נוסיף לקערת מיקסר קילו קמח מנופה,
2 כפות שמרים יבשים נתחיל לערבב בעזרת כף היטב.
לאחר מכן נוסיף חצי כוס סוכר, כף מלח, 1/2 כוס שמן, ו2 ורבע כוסות מים חמימים.
נתחיל לערבל הכל במיקסר עם וו לישה באיטיות,
במידת הצורך נוסיף מים עד שלא נראה יותר קמח יבש.
נלוש בערך 7-10 דקות עד שהבצק גמיש כמו פלסטלינה, נכסה ונניח מתחת למגבת למשך כשעה.
נחלק את הלחמניות לכדורים במשקל של 100 גרם, מעל כל כדור נניח כדור קטן מעל במשקל של 10 גרם.
נתפיח על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכוסה בניילון רפוי כ30 דקות.
לאחר המנוחה השניה נערבב בצלוחית ביצה טרופה עם כף מים וכפית סילאן,
נבריש את כל הלחמניות לפני ההכנסה לתנור ונפזר שומשום מלמעלה.
נחמם תנור מראש ל200 מעלות טורבו ונאפה כ12 דקות בערך עד צבע שחום יפה מלמעלה ולמטה.
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *