פילה סלמון במתכון חדש ומיוחד לכבוד ערב ראש השנה
מתכון מאת מילה גינדין
הרכיבים-
1.5 קילו סלמון
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות דבש
מיץ סחוט מלימון אחד
2 כפות שמן
איך מכינים –
ראשית נשטוף היטב ונפרוס את הסלמון,
נסחט מיץ מחצי לימון ונפזר באופן שווה מעל כל הנתחים.
אחר כך נפזר מלח גס ופלפל שחור מעל הדג,
נזגג דבש, ושמן בצורה אחידה מעל הכל.
לחלופין אפשר גם ליצור מרינדה בקערה ולהבריש את הדג.
מומלץ להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
נחמם מחבת עם מעט שמן ונטגן כ3 דקות מכל צד.
בהצלחה!
להכנת המתכון ניתן להיעזר בסירטון כאן
קצת על פילה סלמון:
פילה סלמון צלוי בתנור/במחבת הוא מאכל אלגנטי וטעים להפליא,
נורא קל להכין אותו בבית עם מספר מרכיבים בודדים.
הסלמון העסיסי, משתלב בצורה מושלמת עם מגוון טעמים ותבלינים.
בין אם תבחרו ברוטב צ'ילי מתוק,
בציפוי פירורי פריך או בתוספת עשבי תיבול טריים,
התוצאה תמיד תהיה מושלמת.
טיפים לפילה סלמון:
- עדיף לבחור בפילה סלמון בעובי אחיד, כך שיתבשל באופן שווה.
- פטרוזיליה, שמיר, תימין או רוזמרין יוסיפו ארומה נפלאה.
- אפשר להוסיף לצד הסלמון ירקות שורש חתוכים וצלויים בתנור כמו תפוחי אדמה, גזר או בצל לצלייה משותפת.
- ניתן כמובן להוסיף גם תבלינים יותר יצירתיים כמו זעפרן, כמון, פפריקה מעושנת או פתיתי צ'ילי לטעם מעט חריף.
- לאחר הוצאת הדג מהמחבת הניחו את הסלמון לנוח כ-5 דקות לפני.
- הגישו את הסלמון לצד סלט ירוק רענן.