בשר מאפים

בורקס בשר נדיר מבצק פילו שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

דיקלה מורציאנו
בורקס בשר נדיר מבצק פילו שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול
מתכון מאת דיקלה מורציאנו
הרכיבים-
חבילת עלי פילו מופשר כל הלילה במקרר
למילוי:
700 גרם בשר טחון איכותי
בצל אחד גדול קצוץ
כמה שיני שום קצוצות
מלח 
פלפל שחור גרוס
כורכום
קמצוץ פפריקה
קמצוץ אגוז מוסקט
כמון (לא חובה)
פטרוזיליה קצוצה וצנוברים מי שאוהב
איך מכינים –
ראשית נטגן קלות את הבצל והשום עם מעט שמן,
נוסיף את הבשר ונפזר תבלינים (כמויות לפי העין).
ממשיכים לטגן את הבשר עד השחמה אך גם שיישארו נוזלים ומורידים מהאש.
ניקח 2 דפי פילו, נשמן עם מברשת בשמן זית / שמן רגיל או שילוב של שניהם,
בתחילת כל דף חופן בשר (לא יותר מדי) ומגלגלים לסיגר.
משמנים שוב את הגליל מבחוץ ומפזרים שומשום.
מחממים תנור מראש ל200 מעלות טורבו ואופים עד השחמה יפה,
נגיש עם טחינה גולמית וסילאן מלמעלה, מעולה!
בהצלחה!

קצת על בורקס בשר:

בטח! בורקס בשר הוא מאפה טעים ומנחם,
מוכר ואהוב מאוד במטבח הישראלי.
הוא מורכב מבצק דק ופריך, בדרך כלל בצק עלים,
ממולא בתערובת בשר טחון מתובלת היטב.
התערובת יכולה לכלול תוספות כמו בצל מטוגן, צנוברים, תבלינים שונים ועוד.
הבורקס נאפה בתנור עד להזהבה ופריכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *