בשר מאכלים לחגים קציצות תבשילי עדות

קציצות בקר עם חומוס רכות מושלמות

Shachar Nehemia
קציצות רכות רכות וחריפות בתוספת חומוס
קבלו
מתכון לקציצות מושלמות ורכות מאת – Shachar Nehemia
הרכיבים-
לבשר
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק דק
פטרוזיליה קצוצה דק דק
מוסיפים חצי בטטה שבושלה מראש
תבלינים- פפריקה ,מלח, פלפל , פפריקה חריפה,
צילי גרוס ובעיקרון כל מה שאתם אוהבים!
2 כפות סילאן (מומלץ אך לא חובה)
ביצה אחת
לשים הכל לעיסה מהממת ושמים בצד
בסיר-
בצל
גמבה
10 שיני שום
פחית חומוס מבושל או סנפרוסט
פפריקה
מלח
פלפל שחור
צ'ילי
רסק קטן
איך מכינים – 
פחית עגבניות חתוכות דק 400 גר'
תערובת הקציצות – ללוש הכל לעיסה ושמים בצד
מטגנים בצל 2-3 דק ומוסיפים גמבה חתוכה לרצועות
כשהבצל והגמבה מתרככים מוסיפים המון שום כתוש .
מטגנים עוד דקה 2 ולאחר מכן מוסיפים פחית שימורים אחת של עגבניות חתוכות דק.
ובאותה פחית משתמשים ומוסיפים פחית וחצי מים לתוך הסיר.
להוסיף חומוס או אפונה קפואה או שעועית ירןקה – מה שאתם אוהבים (במקרה הזה חומוס) ומבשלים חמש דק,
מוסיפים תבלינים:
פלפל שחור, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה, צילי גרוס,  כןרכום , מלח ורסק אחד קטן
ועכשיו מנמיכים לאש נמוכה ומתחילים לגלגל קציצות לתוך הסיר .
מרטיבים מעט את היידים ועושים קציצות יחסית קטנות , מחצי קילו יוצא לי 30/40 קציצות כי אני עושה קטן וזה הכי כיף ככה.
לאחר שגלגלנו את כל הקציצות לסיר
משאירים על אש נמוכה יחסית ומבשלים במשך 45 דק בערך עם מכסה סגור כמובן
מערבבים כל כמה דק בעדינות עם כך עץ,
לאחר 45 דק פותחים את המכסה ונותנים לרוטב להתאדות מעט עוד עשר דק רבע שעה
וזהו מוכן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *