אין על צלחת של מרק חרירה מרוקאי אמיתי
מתכון מאת נופר אזולאי אסולין
הרכיבים-
כוס חומוס מושרה במים/ חומוס משימורים.
כוס עדשים חומות / ירוקות
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
4 גבעולי כרפס קצוצים דק
2 בצלים לבנים קצוצים
5 עגבניות טריות מגוררות
כוס אטריות דקות
2 כפות קמח לבן
3 כפות שמן
כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
חצי כפית פלפל שחור / לבן
2 כפות אבקת מרק עוף
רבע כפית כמון
כף כורכום
כפית מלח
רבע כפית מלח לימון (לא חובה אבל מומלץ!)
איך מכינים-
ראשית נטגן בצל עד מצב שקוף ונוסיף כורכום.
לאחר 2 דקות נוסיף את העגבניות, החומוס, הכרפס, כוסברה ופטרוזיליה.
נערבב הכל ביחד היטב ונוסיף כ6-7 כוסות מים רותחים,
את לאחר שהוספנו את המים נוסיף את התבלינים ונמשיך לערבב היטב.
בסיר נפרד נרתיח מים ונבשל את העדשים כ12 דקות, נסנן ונוסיף למרק.
נוריד ללהבה בינונית ונבשל כ30-35 דקות,
לאחר 30-35 דקות בישול נוסיף את האטריות ונמשיך לבשל עוד כ10 דקות.
בינתיים כשהמרק מבשל נערבב היטב כוס מים קרים עם 2 כפות קמח לבן עד שאין גושים,
בזמן הבישול נוסיף את המים המעורבבים עם הקמח למרק ונערבב.
כשהמרק מוכן נסחט לבפנים מיץ מחצי לימון ואני הוספתי גם רבע כפית מלח לימון אך לא חובה,
מערבבים עוד פעם אחת אחרונה ומכבים את הגז.
בהצלחה ובתיאבון!
קצת על מרק חרירה מרוקאי:
חרירה הוא מרק צפון אפריקאי מסורתי,
בעיקר ממרוקו ואלג'יריה, הוא נחשב למנה מנחמת ומזינה.
הוא עשיר בטעמים ומרכיבים, וכולל בדרך כלל עדשים,
גרגרי חומוס, עגבניות, לימון, בצל, סלרי, כוסברה וכורכום.
בכל משפחה ועדה יש גרסה קצת שונה לחרירה,
עם תוספות כמו בשר, אטריות, או אורז.
החרירה מפורסם במיוחד כמאכל שמסיים את צום יום כיפור ביהדות,
ובסעודות סיום הצום בחג הרמדאן באסלאם.
טעמו העשיר והחמימות שלו הופכים אותו למנה אהובה בכל עונה.
טיפים למרק חרירה מרוקאי:
- אם אתם מעדיפים מרק סמיך יותר, ניתן להוסיף קינואה או עוד קמח למרק.
- גיוון – ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים כמו קישואים, גזר או בטטה.
- אם את/ה אוהבים חריף, הוסיפו צ'ילי חריף או פלפל חריף.
- כדי להעשיר את הטעמים ולתת עוד טעם עמוק, אפשר להוסיף למרק מעט חומץ תפוחים או רכז רימונים.