אסיאתי מתכונים מהירים עוף

עוף חמוץ מתוק אמיתי ממתכון סודי של הסינית האדומה

Bilha Landau
עוף חמוץ מתוק אמיתי ממתכון סודי של הסינית האדומה
מתכון מאת Bilha Landau
הרכיבים-
קילו חזה עוף (אני משתמשת בפילה עוף)
כוס קמח
ביצה 1 L
2/3 כוס מי סודה
כפית מלח
שמן לטיגון
2 כפות שמן
פלפל 1 ירוק
פלפל 1 אדום
3 כפות דבש
2 כפות סוכר
1/4 כוס סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות מים
2 כפות מיץ לימון
חצי לימון פרוס
איך מכינים-
ראשית נחתוך קילו חזה עוף לרצועות/קוביות קטנות.
בקערה נכין בלילה מכוס קמח, כפית מלח, ביצה ו2/3 כוס מי סודה,
נטרוף הכל ביחד ונכניס את חתיכות החזה עוף לבלילה.
נעביר את קערת הבלילה עם החזה עוף למקרר למנוחה של כ30 דקות.
לאחר 30 דקות נוציא מהמקרר, נחמם מחבת עם שמן עמוק,
נטגן עד השחמה יפה ונעביר לקערה חדשה.
בסיר רחב חדש – נטגן את הפלפלים מעט,
תוך כדי ערבוב נוסיף דבש, סוכר, סויה, צ'ילי, 
מים, מיץ לימון וחצי לימון פרוס לפרוסות,
נערבב את הכל ונביא לרתיחה.
ברגע שהתערובת הגיעה לרתיחה נוריד ללהבה בינונית,
נוסיף את חזה העוף שטיגנו קודם לכן תוך כדי ערבוב,
נמשיך לבשל עוד כדקה ונוריד מהאש.
בהצלחה!
*ניתן להפחית כמויות סוכר אם מרגיש לכם יותר מדי, כמויות הסוכר לפי דעתי משתלבות נהדר עם כמות הלימון.

קצת על עוף חמוץ מתוק מטוגן:

נתחי עוף מטוגנים ברוטב חמוץ מתוק פריכים וטעימים,
מעולה כארוחה קלה או כחלק מארוחה גדולה יותר.
העוף העסיסי מצופה בבלילת טמפורה קלה ואורירית,
מטוגן עד הזהבה מושלמת, ומתקבלים טעמים ומרקמים שכולם אוהבים.
מלווים את נתחי העוף ברוטב חמוץ מתוק טעים ועשיר, או במגוון של רטבים וסגנונות שונים.
זהו מתכון קל להכנה שמתאים גם למתחילים במטבח.

טיפים לעוף חמוץ מתוק מטוגן:

  • הבלילה חייבת להיות סמיכה אך נוזלית מספיק כדי לצפות את העוף. הוסיפו עוד מעט מי סודה אם הבלילה סמיכה מדי.
  • נקפיד שהשמן יהיה חם מאוד לפני שמוסיפים את נתחי העוף. טמפרטורה נכונה תבטיח עוף פריך וזהוב מבחוץ ועסיסי מבפנים.
  • אפשר כמובן להוסיף לבלילת הטמפורה או לרוטב תבלינים שאוהבים כגון פפריקה, כמון, אבקת שום ועוד כדי להעשיר את הטעם.
  • ניתן להוסיף לבלילת הטמפורה עוד ירקות כמו ברוקולי, כרובית או בצל ולטגנם.

 

 

 

לעוד מתכונים עם חזה עוף לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *