מרקים צמחוני תבשילי עדות

מרק אשרשתה מהמטבח של סבתא – כל כיפור אני מכינה אותו

Diana Rachmani
מרק אשרשתה מהמטבח של סבתא – כל כיפור אני מכינה אותו
מתכון מאת Diana Rachmani
הרכיבים-
3 כוסות עדשים (השריה חצי שעה)
כוס חומוס (השריה לשעה)
כוס שעועית אדומה / שעועית מנומרת (השריה כחצי שעה)
חבילת איטריות ביצים דקות
2 חבילת פטרוזיליה
3 חבילות כוסברה
חופן של עלי סלרי
2 חבילות שמיר
חבילה של עלי סלק
3 כפות קמח לבן
4 בצלים חתוכים בצורת חצי ירח
כוס שמן
כף מלח
חצי כף פלפל שחור 
כף כורכום
איך מכינים-
ראשית מבשלים כל קטניה בנפרד עד ריכוך.
מנקים את כל הירק, שוטפים היטב, מייבשים וחותכים (אין צורך בלקצוץ דק).
מאחדים את כל הקטניות בסיר גדול,
שופכים מעל מים רותחים ומתבלים בתבלינים ומבשלים.
לאחר 10 דקות מוסיפים את הירק ומבשלים עד שהירק משנה את צבעו.
אחר כך מוסיפים את האיטריות, מערבבים ומבשלים עד לריכוך האיטריות.
בקערה נפרדת נמיס את הקמח ביחד עם חצי כוס מי ברז
ומערבבים עד שנעלמים כל הגושים (צריך להתקבל מרקם כמו של שמנת, סמיך ונוזלי).
מוסיפים את הקמח עם המים למרק ומערבבים במהירות
כדי להסמיך את המרק ומבשלים עוד חמש דקות נוספות.
במחבת עמוקה חדשה מחממים שמן,
מטגנים את הבצל עד הזהבה ומניחים בצד.
מגישים את המרק בקערה ומפזרים מעל את הבצל מטוגן.
בהצלחה ובתיאבון ❤

קצת על מרק אשרשתה:

מרק אשרשתה הוא מרק עשיר וטעים מהמטבח הפרסי.
הוא עשוי ממגוון קטניות כמו חומוס, עדשים ושעועית,
ירקות שורש, עשבי תיבול, ו"אשרשת" – אטריות ביצים דקות.
המרק הזה הוא ממש ארוחה שלמה, מזינה ומחממת, ונחשב למאכל מסורתי בחורף.
טעמו העשיר והמורכב נובע משילוב התבלינים כמו כורכום, כמון ופלפל שחור,
וגם מהבצל מטוגן שמוסיף לו טעם וארומה מיוחדים.

טיפים למרק אשרשתה:

  • נוסיף תבלינים בהדרגה ונטעם את המרק במהלך הבישול כדי לוודא שיש איזון מושלם בין כל הטעמים.
  • ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים כמו גזר או תפוח אדמה.
  • נגיש את המרק לצד לחם טרי, יוגורט או טחינה.
  • שימו לב כי מרק אשרשתה דורש זמן בישול ארוך, אבל התוצאה שווה את ההמתנה.

 

Diana Rachmani

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *