מאפים עוגיות קינוחים

חוזרים לילדות – עוגת בצק פריך עם קוקוס וריבה של סבתא מפעם

אבי אלמדוי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חוזרים לילדות – עוגת בצק פריך עם קוקוס וריבה של סבתא מפעם
מתכון מאת אבי אלמדוי

 

 

 

הרכיבים-
להכנת המתכון נשתמש בכוס חד פעמית קרה
להכנת הבצק של השכבה התחתונה:
5 חלמונים
2 וחצי כוסות קמח 
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה או מחמאה
שקית סוכר וניל
לשכבה הריבה האמצעית:
5 כפות ריבת תות שדה
לשכבת הקצף העליונה:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
3 טיפות מיץ לימון
2 כוסות קוקוס טחון

 

 

 

 

 

 

איך מכינים-

נערבב את כל המרכיבים בקערה עד לקבלת בצק אחיד ורך, במידה והבצק קשה-להוסיף מעט מים חמים.  
נשטח את הבצק ונניח בתבנית מרובעת או אובלית. 
נחמם מראש את התנור ל180 מעלות ל20 דקות בערך, עד שהבצק משחים. 
בסיום האפייה נוציא את הבצק וניתן לו להתקרר מעט, נמרח על העוגה 5 כפות ריבה. 
בשלב הבא נכין את שכבת הקצף,
בקערה נקציף את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב. 
נוסיף לקצף את הקוקוס בתנועות קיפול, ניתן להוסיף גם לימון לטעם חמצמץ. 
את הקצף נמרח בעדינות על הריבה. 
לבסוף נכניס לתנור מחומם מראש ל170 מעלות
למשך כ25 דקות או עד ששכבת הקצף העליונה משחימה.
בהצלחה!

קצת על עוגת קצף וריבה נוסטלגית:

עוגת נוסטלגיה בצק פריך קוקוס וריבה היא קלאסיקה ישראלית אהובה על רבים.
השילוב המנצח של בצק פריך מתפורר ושכבה עסיסית של ריבה וקוקוס יוצר חגיגה של טעמים ומרקמים.
העוגה הזו מעלה זיכרונות של חגים, ימי הולדת וארוחות משפחתיות, והיא מושלמת לקינוח או כנשנוש מתוק.
העוגה קלה להכנה ומאפשרת לכולם להתנסות בה, והתוצאה היא עוגה טעימה שתמיד תתקבל בברכה.

 

טיפים להכנת עוגת קצף וריבה נוסטלגית:

  • כדי להבטיח בצק פריך ונימוח חשוב שהחמאה תהיה בטמפרטורה נכונה – קרה מאוד, אבל לא קפואה.
  • עבדו את הבצק כמה שפחות. ככל שתעבדו אותו יותר, כך הוא יהיה פחות פריך.
  • למילוי מוצלח בחרו ריבה טעימה ואיכותית. תוכלו להשתמש בריבת תות, משמש, או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.
  •  קשטו את העוגה מלמעלה בקוקוס טחון או אבקת סוכר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *