עוגת בראוניז עסיסית – טעם שוקולדי חלומי ועשיר
מתכון מאת אילנה לוי
הרכיבים-
נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
חבילת שוקולד מריר
1/2 חבילת שוקולד חלב
150 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
1/2 כפית אבקת אפיה
כף קקאו
2 כפות שוקולית
כוס קמח
4 ביצים L
כף תמצית וניל
כף תמצית רום
1/2 כוס קוקוס טחון
3/4 כוס אגוזים ובוטנים קצוצים גס
איך מכינים-
ראשית נמיס את החמאה והשוקולדים שבורים לקוביות בקערה במיקרו, נוציא ונצנן.
נוסיף לתערובת השוקולד והחמאה את הסוכר, סוכר וניל, התמציות,
קמח, אבקת אפיה, שוקולית קקאו ו4 ביצים טרופות,
נערבב היטב הכל לתערובת אחידה.
אחר כך נשפוך חצי מהתערובת לתבנית משומנת חד פעמית מרובעת בגודל בינוני.
מעל נפזר חצי מכמות הקוקוס וחצי מכמות האגוזים והבוטנים.
לאחר מכן נפזר את חצי התערובת שנשארה ומעליה את הקוקוס והאגוזים הקצוצים שנשארו.
נחמם תנור מראש ל165 מעלות ונאפה כ35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
לאחר האפיה נצנן את העוגה ונכניס למקרר.
רק לאחר יום במקרר נחתוך לריבועים ונשמור בקופסא אטומה במקרר.
בהצלחה!
קצת על עוגת בראוניז:
עוגת הבראוניז, תאווה שוקולדית קלאסית, היא קינוח בלתי מתפשר.
השכבה העליונה הקריספית ממש נמסה בפה אל תוך מרכז רך ועסיסי, והן יוצרות ביחד חגיגה לבלוטות הטעם.
הבראוניז, שמקורו בארצות הברית, הפך לפינוק אהוב בכל העולם.
הוא מעולה כקינוח מרשים, לצד כדור גלידה או ביחד עם הקפה.
הבראוניז הוא קנבס ריק ליצירתיות, ניתן להוסיף לו מגוון תוספות כמו אגוזים,
שוקולד צ'יפס, פירות יבשים ואפילו קפה, וליצור אינסוף וריאציות טעימות.