שילוב מהשמיים – מי חשב שאורז עם צימוקים וגזר יכולים להיות כל כך טעימים?
מתכון מאת Bilha Landau
הרכיבים-
בצל 1 גדול חתוך לרצועות
4 גזרים מגורדים
כוס צימוקים לבנים
2 כוסות אורז
מלח
פלפל שחור
קינמון
2 מקלות זעפרן (לא חובה אם אין זה גם בסדר)
איך מכינים-
ראשית נטגן בסיר את רצועות הבצל עד הזהבה,
נוסיף את 4 הגזרים המגורדים, הצימוקים נמשיך לטגן מעט ונוציא לקערה.
אחר כך נבשל 2 כוסות אורז בסיר נפרד חדש 8 דקות לחצי בישול,
לאחר הבישול נסנן מהמים ונוסיף את האורז לקערת הגזר.
נעביר את הכל לסיר וניצור שקעים בתערובת.
לאחר מכן בכוס נשים מלח, פלפל שחור, קינמון לפי הטעם ו2 מקלות זעפרן,
נוסיף לתבלינים מים רותחים עד מלוא הכוס ונערבב,
נשפוך את המים עם התבלינים מעל האורז ונכסה עם מכסה,
לבסוף ננמיך לאש נמוכה ונבשל כ40 דקות.
בהצלחה!
קצת על אורז עם צימוקים וגזר:
אורז עם צימוקים וגזר הוא בסיס מצוין למגוון רחב של תוספות אורז שונות.
כמו הקינמון וזעפרן ניתן להוסיף תבלינים שונים כמו כורכום וכו' לגיוון האורז.
או לחלופין להחליף את הצימוקים בפירות יבשים אחרים כמו משמשים או שזיפים,
מומלץ להוסיף כמו כן אגוזים או שקדים מעל האורז כשמגישים.
את המנה אפשר להכין עם אורז מלא או אורז בסמטי, בהתאם להעדפה האישית.