מנת פתיחה פשוטה מושלמת – כרובית ובטטה עם צנוברים על מצע טחינה
מתכון מאת סיגלית עמגר
הרכיבים-
בטטה 1 גדולה
שמן זית
פלפל שחור גרוס
תימין
כרובית 1 שלמה
טחינה
מלח גס
חופן כוסברה קצוצה
צנורברים
איך מכינים-
ראשית נקלה במחבת את הצנוברים ונניח בצד,
אחר כך נחתוך את הבטטה לקוביות ונתבל בשמן זית,
פלפל שחור גרוס מלח ותימין,
את הכרובית נרתיח כ3 דקות במים רותחים נוציא נפק לפרחים ונתבל אותו דבר כמו הבטטה.
נעביר את קוביות הבטטה ופרחי הכרובית לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ונאפה עד התרככות.
ניקח צלחת הגשה גדולה ונמרח טחינה,
נפזר את הבטטה האפויה מעל הטחינה ונניח מעליה את הכרובית,
מעל הכל נפזר מלח גס, כוסברה קצוצה ואת הצנוברים הקלויים
מנת פתיחה יפה וטעימה ביותר,
בהצלחה!