חלבי עוגות קינוחים

הקינוח שיגנוב את ההצגה – עוגת שכבות טרופית שכולם ידברו עליה

רונית אזרד בוקובזה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הקינוח שיגנוב את ההצגה – עוגת שכבות טרופית שכולם ידברו עליה
מתכון מאת רונית אזרד בוקובזה
הרכיבים-
לתחתית:
4 חלבונים (ביצים L)
חצי כוס סוכר
כוס וחצי קוקוס טחון
חצי שקית סוכר וניל
לשכבה האמצעית:
חבילת שוקולד מריר
רבע כוס חלב
5 כפות שמנת מתוקה
כף סוכר
20 גרם חמאה
4 חלמונים
לשכבה העליונה:
גביע שמנת מתוקה
כף סוכר
חבילת אינסטנט פודינג וניל
כפית נס קפה
לציפוי:
2 כוסות קוקוס לבן
איך מכינים-
נתחיל את ההכנה משכבת התחתית,
לפני הכל נפריד את הביצים ונתחיל להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב,
לאחר שקיבלנו קצף יציב נוסיף כוס וחצי קוקוס וחצי שקית סוכר וניל בתנועות קיפול לקצף עד אחידות.
את שכבת התחתית נשטח בעזרת מרית בתבנית חד"פ מרובעת ומשומנת,
נאפה את התחתית בתנור שחומם ל180 מעלות עד הזהבה יפה ונוציא.
בינתיים נעבוד על השכבה האמצעית,
נמיס במיקרו חבילת שוקולד מריר עם רבע כוס חלב וחמש כפות שמנת מתוקה,
לתערובת השוקולד המומס נוסיף כף סוכר ו20 גרם חמאה,
נערבב את הכל ביחד עד שכל הרכיבים נטמעים, נצנן ונוסיף את החלמונים,
נמשיך לערבב ונכניס למיקרו לקצת פחות מדקה,
אחר כך נוציא מהמיקרו נערבב שוב ונמרח את הכל מעל שכבת הבסיס שהוצאנו מהתנור.
בשלב זה אחרי שסיימנו את 2 השכבות הראשונות נכניס את התבנית למקפיא עד שהיא קפואה לחלוטין.
לשכבה השלישית- נתחיל להקציף גביע שמנת מתוקה ביחד עם כף סוכר,
אינסטנט פודינג וניל וכפית נס קפה לקצף יציב.
את התערובת שקיבלנו נמרח מעל העוגה הקפואה.
לבסוף נקלה 2 כוסות קוקוס לבן טחון במחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב ללא הפסקה,
כשהקוקוס במחבת מזהיב נוריד מיד מהאש ונפזר מעל השכבה העליונה,
נכסה את התבנית בנייר כסף ונניח במקרר ללילה
שלמות! בהצלחה!

קצת רעיונות בשבילכם:

עוגת שכבות הקוקוס במתכון אינה חוצת גבולות ואין בה טעמים חזקים ושונים כלכך,
אלא שכבות סטנדרטיות בעלי טעמים מוכרים ואהובים.
נסו להתפרע וצרו עוגה מיוחדת במינה על ידי שילוב של טעמים שונים-
מוס שוקולד, קרם גבינה עשיר אולי עם ניחוח לימוני,
מוס של פירות כמו מנגו או פסיפלורה,
ביסקוויטים טחונים, כל אלה יכולים להיות חלק או שכבה בפני עצמה שתגוון ותעניק טעמים מגוונים לעוגה.

 

להעשרת הטעם:

להעשרת טעם העוגה מומלץ מאוד מאוד להוסיף תבלינים מיוחדים לשכבות,
קינמון, הל, ג'ינגר ילכו נהדר למי שאוהב.
כמו כן, ליקר או ברנדי מתוקים יתנו טוויסט מהמם לקרמים ויעשירו אותם מאוד.

 

רונית אזרד בוקובזה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *