מאפים פשטידות

פלא במטבח – פשטידה מרוקאית יפיפיה בטעם של בית

מירי ביטון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פלא במטבח – פשטידה מרוקאית יפיפיה בטעם של בית
מתכון מאת מירי ביטון

הרכיבים-

6-8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים
2-3 גזרים בינונים קלופים ומבושלים
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות
6 ביצים רגילות L
כף אבקת מרק עוף
מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
רבע עד חצי כוס שמן
איך מכינים-
תחילה נמעך את תפוחי האדמה לפירה,
נוסיף לפירה את הגזר חתוך לקוביות קטנות וביצים קשות ונערבב.
לאחר מכן נוסיף את שאר הבלינים הפטרוזיליה והביצים,
נמשיך לערבב הכל היטב לתערובת אחידה.
אחר כך נתחיל לחמם את השמן בסיר על הגז,
כשהשמן חם מאוד נשפוך לסיר את הבלילה,
נוריד ללהבה בינונית ונטגן את הפשטידה  עד שהתחתית מזהיבה קלות.
לאחר שהתחתית הזהיב נכניס את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות,
נמשיך לאפות עוד כ30 עד 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומוצקה.
נוציא וניתן לסיר להצטנן, נהפוך את הסיר על צלחת נוציא את הפשטידה ונגיש.
בהצלחה!

טיפים לפשטידה מרוקאית:

  • לגרסא פרווה נחליף את הביצים במעט חלב סויה ו2 כפות קורנפלור.
  • נוסיף תוספות שאוהבים לפי הטעם כמו בצל מטוגן, זיתים שחורים, פפריקה מתוקה וכו׳.
  • נגיש את הפשטידה חמה לצד סלט ירוק רענן

לעוד מתכונים לפשטידות לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *