עוף קציצות

הקציצות האלו ישגעו אתכן – מתכון מדהים ששווה כל ביס

Linoy Elimeleh
הקציצות האלו ישגעו אתכן – מתכון מדהים ששווה כל ביס
מתכון מאת Linoy Elimeleh
הרכיבים-
לקציצות:
‎חצי קילו חזה עוף טחון
‎בצל קצוץ דק
‎2 שיני שום כתושות
‎תפוח אדמה קטן מגורד דק דק
‎פטרוזיליה חצי אריזה קצוצה דק
‎כפית ראס אל חנות
‎חצי כפית כורכום
‎חצי כפית פפריקה
‎רבע כוס פירורי לחם
‎ביצה 1
לרוטב:
‎4 בצלים פרוסים
‎2 כפות סילאן
‎2 שיני שום פרוס דק
‎כפית כורכום
‎כפית פפריקה
‎חצי כפית כמון
‎פלפל שחור גרוס
‎מלח
איך מכינים-
תחילה נערבב את מצרכי הקציצות לתערובת חלקה,
נעביר למקרר למנוחה של כשעה.
לאחר מכן נעבור להכנת הרוטב,
נתחיל לטגן בסיר את הבצלים, תוך כדי הקרמול נזגג סילאן ונמשיך עד לקרמול והזהבת הבצלים היטב.
אחר כך נוסיף את התבלינים, נערבב ונוסיף מים.
במחבת נפרדת נטגן את הקציצות בשכבה דקה של שמן משני הצדדים עד הזהבה קלה.
נסדר את הקציצות שטיגנו בסיר הרוטב,
נוסיף מים במידת הצורך שיגיעו לגובה הקציצות.
נכסה את הסיר ונבשל כ45 דקות על להבה נמוכה,
לאחר הבישול נעביר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ10 דקות לקרמול יפיפיה
בהצלחה!

קצת על קציצות עוף מקורמלות:

קציצות העוף המקורמלות האלה הן מעדן לחך
הן מזכירות לי את ארוחות הילדות אצל סבתא,
שהיו תמיד חגיגה של טעמים.
הסוד שלהן טמון בשילוב המושלם של התבלינים והבצל המקורמל.
יוצרים סימפוניה של טעמים בכל ביס.
הקציצות יוצאות רכות רכות מבפנים,
ומתאימות להגשה עם כל תוספת שתרצו.
אני אוהבת להגיש אותן לצד אורז לבן פשוט,
אבל הן גם טעימות בטירוף לצד סלט ירוק רענן או פירה קטיפתי,
נסו אותן, ותראו בעצמכם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *