הגשם מתקרב וזה בדיוק הזמן למרק גריסים מושלם לחורף
מתכון מאת אפרת שרעבי
הרכיבים-
3 קישואים
1 בצל גדול
3 גזר
3 תפו"א
2 בטטות
סלרי לפי העין
כוס גריסים שטופה
אבקת מרק עוף
כורכום
מלח
כמון
מים פושרים
איך מכינים-
בסיר גדול נטגן את הבצל חתוך לקוביות עד השחמה יפה,
אחר כך נוסיף כוס גריסים שטופים ונמשיך לטגן.
לאחר מכן נוסיף את הירקות חתוכות לקוביות – גזר,
תפו"א, קישוא, בטטה וסלרי,
נמשיך לטגן הכל יחדיו במשך 10 דקות.
לאחר 10 דקות טיגון נוסיף מים פושרים עד גובה 3/4 סיר ונוסיף תבלינים-
אבקת מרק עוף, כורכום, מלח וכמון, כמות התבלינים לפי טעמכם האישי,
נביא את הכל לרתיחה וברגע שרותח ננמיך ללהבה נמוכה,
נמשיך לבשל הכל עד שכל המרכיבים מתרככים ונוריד מהאש.
בהצלחה!
מהם גריסי פנינה?
גריסי פנינה הם בעצם גרעיני שעורה מלוטשים,
כלומר למעלה גרעיני שעורה שעברו תהליך שבו הסירו את הקליפה החיצונית שלהם,
מה שהופך אותם לעדינים יותר בטעם ובמרקם וראויים יותר לבישול ועיכול.
גריסי פנינה היו בעבר מזון בסיסי במגוון תרבויות לאורך ההיסטוריה,
בזכות הערך התזונתי הגבוה שלהם וקלות הכנתם הם מזון עתיק יומין.
יתרונות בריאותיים:
- תמיכה במערכת העיכול – הסיבים התזונתיים שבגריסים תורמים לשמור על תקינות מערכת העיכול ומניעת עצירות.
- משקל תקין – תחושת השובע הממושכת שמספקים הגריסים מסייעת במניעת אכילת יתר ובשמירה על משקל בריא.
- בריאות הלב – הגריסים עשויים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול בדם, ובכך להפחית את הסיכון למחלות לב.