כדורי שוקולד שיהפכו את היום שלכם לטוב יותר – מתכון פשוט ומפנק
מתכון מאת שרה יוסף
הרכיבים-
שרוול פתי בר טחון
250 מ״ל שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
איך מכינים-
נרתיח את השמנת המתוקה בבן מרי,
נוסיף לשמנת המתוקה את השוקולד וסוכר הוניל ונערבב הכל היטב.
את תערובת השוקולד נשפוך מעל הפתי בר הטחון בקערה וניתן להכל להתקרר כמה דקות.
ניצור מהתערובת כדורים קטנים ונגלגל בקוקוס טחון או סוכריות לבחירה
נכניס למקרר להתייצבות כשסיימנו לגלגל את הכדורים.
בהצלחה!
קצת על מקורם והסוגים השונים של כדורי השוקולד:
אין בוודאות תיעוד לגבי המדינה או התרבות שהמציאה את הכדורים,
אך קינוחים דומים הופיעו ברחבי העולם במשך מאות שנים.
ככל הנראה כדורי השוקולד הומצאו כדי לנצל את השאריות של עוגות השוקולד,
והפכו ככל שהזמן עבר לקינוח מוכר.
כיום כל תרבות תרמה מהייחודיות שלה לכדורים הקטנים,
דוגמת הטראפלס הצרפתי ועד לבריגדיירו הבריזילאי העשיר.
המגוון של הציפויים, מילויים ומרכיבים הופך את כדור השוקולד לפינוק מושלם.
טויסטים ותוספות אפשריות:
מילוי קרמי – קרם נוגט, קרם חלבה, גנאש שוקולד לבן, מוס שוקולד, קרם פטיסייר בטעם וניל או קפה כולם אופציות מעולות.
אגוזים – שקדים, אגוזי לוז, פקאנים, קשיו, או תערובת של אגוזים שונים.
תוספות מפתיעות שונות – חתיכות שוקולד לבן, פולי קפה, מלח ים, תמצית רום או תבלינים עדינים כמו קינמון או הל.