עוגת הוופלים של פעם – הכנה פשוטה של 10 דקות ומקבלים מעדן
מתכון מאת חני קונאשוילי
הרכיבים-
חבילה של דפי וואפלים (השתמשתי בחצי לבנים חצי חומים)
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר/חלב
2 כפות גדושות קקאו
שליש כוס סוכר (חד"פ חמה)
שליש כוס מים (חד"פ חמה)
2 כפות רום או ברנדי
כף נס קפה
200 גרם חלווה מפוררת
פחית חלב מרוכז
איך מכינים-
ראשית נחמם בסיר קטן חמאה, שוקולד מריר/חלב,
קקאו, סוכר, ומים תוך כדי ערבוב.
נמשיך לערבב ונוסיף רום,
נס קפה, חלב מרוכז וחלווה מפוררת.
נערבב הכל על הגז היטב עד שהכל נמס ואחיד.
על צלחת הגשה להניח וופל,
נמרח מעל הוופלים מעט יותר מ3 כפות קרם,
ככה נמרח כל פעם וניצור שכבה ועוד שכבה,
בסוף נמרח את המרקם מעל הכל וניישר יפה.
נקשט לפי העדפה אני קישטתי בחלווה מגוררת ופקאנים מסוכרים קצוצים מלמעלה.
בהצלחה!
עוגת וופלים – זיכרונות מתוקים מפעם:
מי זוכר את עוגת הוופלים הנוסטלגית מפעם?
שכבות דקות ואווריריות של וופלים,
מסודרים אחד מעל השני בקרם עשיר וטעים.
העוגה הזאת מעוררת בי את הגעגועים לבית של אמא מפעם בהם כל ביס היה הרפתקה.
עוגת הוופלים בעלת מרקם קליל וטעם מוכר, קלאסיקה ישראלית שמסמלת את הבית, החום והאהבה.
לעוד מתכונים לעוגות לחצו כאן
הבנתי שבית החרושת המייצר את הופלים כבר נסגר. איפה את קונה את עלי הופל?
ניתן להשיג במכולות רוסיות ובקשת טעמים.