טבעוני מרקים צמחוני

ביום קריר מכינים מרק אפונה בלתי נשכח

Ilana Buchris
ביום קריר מכינים מרק אפונה בלתי נשכח
מתכון – Ilana Buchris
הרכיבים-
חצי קילו אפונה יבשה
בצל גדול חתוך דק
סלרי (כמה שיותר יותר טוב)
חופן כוסברה קצוצה (אפשר גם פטרוזיליה)
2 גזרים חתוכים לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
כמון
כורכום
איך מכינים-
לפני הכל נשרה את האפונה במים חמים כשעהת
לאחר שעה נשטוף ונסנן את האפונה.
לאחר מכן נתחיל לטגן בסיר בינוני את הבצל הקצוץ עם מעט שמן עד הזהבה,
ברגע שמזהיב נוסיף את הגזר, סלרי, כוסברה והאפונה שסיננו.
אחר כך נוסיף לסיר מים עד שמכסים את כל המרכיבים,
תבלינים – מלח, פלפל שחור גרוס, כמון וכורכום נוסיף לפי הטעם.
נבשל כשעתיים עם מכסה סגור על להבה נמוכה, מי שאוהבת אפשר גם לטחון.
בתיאבון ❤️

מרק האופנה – המרק המנצח בחורף:

מרק אפונה יבשה היא אחת מהקלאסיקות בחורף, טעם עשיר וטעים להפליא,
מרקם קטיפתי וממש תרופה טבעית לגוף.
הריח המוכר של האפונה מעורר זיכרונות ילדות ומחבר אותנו למשפחה ולבית.
המרק בנוסף עשיר בחלבון, וויטמינים וסיבים תזונתיים,
ככה שהוא בחירה מאוד מאוזנת ובריאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *