מאכלים ביתיים מאכלים לחגים עוף

יש רגעים שלא צריך להכביר במילים – עוף בפירות יבשים פשוט מעדן

אילנית כרבי
יש רגעים שלא צריך להכביר במילים – עוף בפירות יבשים פשוט מעדן
מתכון מאת אילנית כרבי
הרכיבים-
קילו חלקי עוף (לבחירה) נקיים שטופים ומסוננים
3-4 כפות צ׳ילי מתוק
חצי כפית כורכום
כפית גריל עוף
2 כפות מיץ לימון
בצל 1 קצוץ דק
משמשים מיובשים קצוצים
צימוקים קצוצים
שזיפים יבשים קצוצים
רבע כוס רוטב סויה
לח גס
פלפל שחור גרוס
שומשום לבן ושחור
כוס וחצי מים רותחים
איך מכינים-
נתחיל לנקות את חלקי העוף,
נניח את חלקי העוף בסיר מותאם לתנור, אפשר להשתמש גם בסיר רוסטר.
בקערה נערבב את הצ׳ילי המתוק, חצי כפית כורכום, כפית גריל עוף, ו2 כפות מיץ לימון.
נבריש את העופות בסיר ברוטב שערבבו בקערה.
אחר כך במחבת נפרדת נטגן בצל,
כשהבצל מזהיב נוסיף משמשים, צימוקים ושזיפים יבשים קצוצים,
נמשיך לטגן ונוסיף רבע כפית כורכום ורבע כוס רוטב סויה,
נמשיך עוד קצת לטגן ונפזר מעל העופות.
נפזר מעל העופות מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושחור,
מהצד (לא על העופות) נשפוך כוס וחצי מים רותחים.
נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו את הסיר ללא מכסה למשך כ30 דקות.
לאחר 30 דקות ננמיך ל160 מעלות עד שהעוף רך ושזוף ונוציא.
יוצא פשוט מעדן

טיפים לשדרוג המנה:

  • ירקות – מומלץ להוסיף לצד העוף ירקות שאוהבים לצליה, גזר, תפוחי אדמה, בטטה יעבדו מושלם.
  • הגשה – נגיש את העוף חם עם הרוטב והפירות היבשים לצד אורז לבן, אפשר לפזר מעל העוף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה לקישוט.
  • תבלינים – התאימו את התבלינים שאתם אוהבים לפי העדפה ולפי הכמות שאתם אוהבים, ניתן להשתמש בעוד תבלינים כגון הל, קינמון תימין, רוזמרין או פפריקה מתוקה.
  • רוטב – להכנת הרוטב אני ממליצה מאוד להוסיף יין אדום, דבש, שום כתוש או עוד רכיבים שאתם אוהבים ואתם חושבים שיעשירו את הרוטב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *