בשר מאכלים ביתיים תבשילי עדות

מפרום ביתי אלוהי מלא בטעמים של פעם

Sagit Saidof Hasson

 

 

מפרום ביתי אלוהי מלא בטעמים של פעם
מתכון מאת Sagit Saidof Hasson

 

הרכיבים-

5-6 תפו"א קלופים וחתוכים דק

לתערובת הבשר-
500 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
בצל 1 קצוץ דק
גבעול סלרי קצוץ עם העלים
גזר 1 מגורד דק
3 כפות פירורי לחם
2 כפות שמן
רבע כוס מים קרים
חצי כפית כורכום
רבע כפית קינמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית ורבע תבלין למפרום – חררת/בהרט
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח



לבלילת הביצים-
4 ביצים L
4 כפות קמח לבן מנופה
2 כפיות רסק עגבניות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס




 

לרוטב-
בצל גדול קצוץ דק
מעט שמן זית
3-4 שיני שום פרוסות דק
3 גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
3 כפות רסק עגבניות
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית ורבע בהרט
רבע כפית קינמון
חצי כפית כורכום
3 כוסות מים רותחים
איך מכינים-
לתערובת הבשר – מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה,
ממלאים 2 פרוסות תפו"א בבשר, יוצרים מעין סנדוויץ כמו בתמונה למטה
לבלילת הביצים – נערבב את כל המרכיבים ביחד בעזרת מזלג עד בלילה אחידה.
מערבבים הכל יחד עם מזלג עד לבלילה אחידה,
לאחר מכן טובלים את המפרומות בבלילה
ומטגנים היטב מ2 הצדדים עד השחמה יפה, נוציא למנוחה בצד בסיום.
לרוטב-
בסיר גדול נטגן את הבצל הקצוץ במעט שמן זית עד שמזהיב,
נוסיף את שיני השום הפרוסות, סלרי ורסק עגבניות וממשיכים לטגן את הכל במשך דקה,
אחר כך נוסיף את התבלינים, נערבב מעט ובסוף נוסיף 3 כוסות מים רותחים.
מביאים את הסיר לרתיחה ומניחים את המפרומות המטוגנות בתתוך הסיר,
לבסוף ננמיך את האש ללהבה קטנה, נסגור עם מכסה ונבשל את המפרום עם הרוטב למשך כ50-60 דקות בערך.
בהצלחה ובתיאבון!

מהו מפרום?

המפרום מורכב מפרוסות של תפוח אדמה,
ממולאות בתערובת בשר טחון עשירה בתבלין.
מילוי הבשר כולל מגוון תוספות כמו בצל, שום, פטרוזיליה, ביצים וכו'.
לאחר המילוי מטגנים את המפרום ומבשלים ברוטב עגבניות עשיר בטעמים.

מפרום: מעמקי הטעם והמסורת

מפרום – מאכל ישראלי אהוב ומיוחד,
משלב את הרכות של הבשר וטעמם המעולה של תפוחי האדמה,
כל הטוב הזה מתבשל ברוטב מנחם.
המפרום נחשב למנה מנחמת ומסורתית,
הוא מוגש לעיתים קרובות באירועים משפחתיים וחגים.

לעוד מתכונים לתבשילי עדות לחצו כאן

Sagit Saidof Hasson

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *