מרק שעועית ביתי שמחמם את הנשמה – מעולה לימים הקרים
מתכון מאת Ilana Buchris
הרכיבים-
חצי קילו שעועית (מושרת לילה עם אבקת אפיה)
קילו אסאדו מס' 9 או צלי כתף מס' 8
בצל בינוני קצוץ דק
מעט שמן
ראש שום
3 כפות פפריקה מתוקה/חריפה
ליטר מים רותתחים
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות רסק עגבניות
איך מכינים-
נשרה את השעועית לילה שלם לפני,
נסנן מהמים נשטוף ונרתיח את השעועית כ15 דקות,
את הבשר נרתיח גם כן ונחתוך לקוביות גדולות.
בסיר גדול נתחיל לטגן בצל קצוץ דק עם מעט שמן,
נוסיף לבצל ראש שום נקי וחתוך יפה,
3 כפות פפריקה מתוקה או חריפה, רסק, הבשר והשעועית
נוסיף כליטר מים רותחים, שאר התבלינים ונערבב הכל ביחד היטב.
נסגור את הסיר עם מכסה ונבשל על להבה נמוכה כ3 שעות תוך ערבוב מדי פעם.
נוסיף מים במידת הצורך, אפשר להכין את המתכון גם ללא בשר.
בהצלחה!
מרק שעועית הוא חובה בכל בית בחורף:
יש משהו מנחם במרק שעועית ביתי.
הריח הזה שממלא את כל הבית עם הטעם המוכר והסמיכות בפה,
אין כמו מרק שעועית חם ביום קר כדי לחמם את הנפש והגוף.
המתכון הוא אבן דרך משפחתית, שעוברת מדור לדור ומושלם בעונה הקרה (ומי שאוהב גם בעונות השונות).