מאכלים לחגים מתכונים מהירים קינוחים

סופגניות אשל שהן חלום מתוק

נופר אהרון
סופגניות אשל שהן חלום מתוק
מתכון מאת נופר אהרון
הרכיבים-
כוס וחצי קמח תופח
3 כפות סוכר
שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
גביע 1 אשל / שמנת / יוגורט
ביצה 1 L
איך מכינים-
בקערה גדולה נערבב את כל המרכיבים היטב לתערובת אחידה ללא גושים.
נחמם שמן על הלהבה הגבוהה במחבת או סיר לטיגון בשמן עמוק,
כשהשמן חם מאוד ננמיך ללהבה נמוכה.
נכניס את הכף שנשתמש בה לשמן לפני שניקח מהתערובת לשימון הכף,
ניקח כף מהתערובת ובעזרת כפית נוריד את הבלילה מהכף לשמן העמוק,
נטגן עד השחמה יפה ונוציא, נמשיך כך עד שנסיים את כל הבלילה.
בסיום נפזר מעל אבקת סוכר, אפשר גם למלא בשלל מילויים מתוקים מה שאוהבים,
טעימות אפילו ככה ללא כלום 🙂
בהצלחה!

קצת על סופגניות אשל:

סופגניות אשל הן קלאסיקה כאן במדינת ישראל,
מעטים יודעים שמקורן של הסופגניות דווקא במטבח האירופי.
הסופגניות הגיעו לארץ עם העולם החדשים והותאמו לטעמים המקומיים
האשל, מוצר חלב מקומי ידוע הוכנס לבצק והפך את הסופגניות לאווריריות וטעימות במיוחד.

לעוד מתכונים לחג החנוכה לחצו כאן

 

 

נופר אהרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *