אסיאתי עוף

מוקפץ ביתי מטריף שיגרום לכם להרגיש במזרח אחרי הביס הראשון

סיגלית עמגר

 

מוקפץ ביתי מטריף שיגרום לכם להרגיש במזרח אחרי הביס הראשון
מתכון מאת סיגלית עמגר
הרכיבים-
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
חצי כפית סודה לשתיה
כף קורנפלור
חצי כפית סוכר
חצי כפית מלח
5 כפות שמן
פטריות מסוגים שונים (כמות לפי העדפה)
3 שיני שום קצוצות
גזר 1 מגורד
פלפל צ׳ילי 1 פרוס
חבילת אטריות אודון בווקום
4 כפות רוטב סויה
2 כפות טריאקי
כף סילאן
2 כפות שמן שומשום
בצל ירוק חתוך דק 
איך מכינים-
ראשית נעביר לקערה את קוביות חזה העוף ביחד עם כפית סודה לשתיה,
חצי כפית סוכר, חצי כפית מלח וכף קורנפלור, נערבב מעט, נכסה ונשרה כ20 דקות במקרר.
נכין קערית עם סויה, טריאקי, סילאן ושמן שומשום, נערבב מעט ונשאיר בצד.
במחבת גדולה על להבה גבוהה נחמם את השמן,
נוסיף את העוף שהשרנו ונטגן עד הזהבה, אחר כך נוסיף פטריות,
שום, גזר מגורד, פלפל צ׳ילי ונערבב הכל ביחד.
נחמם את אטריות האודון כ10 שניות במים רותחים ונוסיף למחבת עם הירקות והעוף נקפיץ הכל ביחד כ3 דקות.
לאחר 3 דקות נפזר מעל המוקפץ את הרוטב שהכנו בקערית ונקפיץ עוד כדקה כדי שהרטבים ייספגו.
נעביר לצלחת הגשה ונפזר מעל בצל ירוק קצוץ דק לקישוט.
בהצלחה!

טיפים מיוחדים להכנת המתכון ולהגשה:

  • אטריות – במתכון כאן השתמשתי באטריות אודון אך ניתן להשתמש בשאר סוגי האטריות שאתם אוהבים, כמו אטריות ביצים, אורז או שעועית.
  • ירקות – חשוב לחתוך את כל הירקות בגודל אחיד כך שיתבשלו באופן שווה
  • טעם אישי – אל תפחדו להתאים את המתכון לטעמכם האישי, הוסיפו ירקות, רטבים ותבלינים שונים שאתם אוהבים.

לעוד מתכונים לאוכל אסיאתי לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *