מתכון מנצח לדונאטס רכים כמו ענן שיגנבו את ההצגה בחג
מתכון מאת רונית פרץ
הרכיבים-
קילו קמח
חצי כוס סוכר
כף פודינג וניל
כפית תמצית וניל
3 ביצים L
קורט מלח
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים
3 כפות שמן
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
חצי גביע שמנת מתוקה
איך מכינים-
נעביר את המצרכים לקערת מיקסר עם וו גיטרה,
נלוש במהירות גבוהה עד קבלת בצק רך,
נוריד מהמיקסר נכסה בניילון נצמד ונשאיר בצד להתפיח עד הכפלת נפחו כשעה בערך.
לאחר ההתפחה הראשונית נוציא את הבצק ונרדד לעובי 0.5 ס"מ בערך,
נקרוץ בעזרת קורצן לצורת פרח או צורת דונאט (עיגול עם חור),
נניח כל דונאט על ריבוע של נייר אפיה כדי שיהיה קל להכניס לטיגון ונעביר לתבנית,
נכסה במגבת ונניח להתפחה שניה של כ30 דקות.
נחמם שמן עמוק על חום בינוני-גבוה לטמפ של בערך 160 מעלות,
נטגן בשמן עמוק עד הזהבה יפה ונוציא.
לציפוי נמיס את השוקולד ביחד עם השמנת המתוקה בקערה במיקרו או בבן מארי על הגז עד מרקם חלק,
נמרח על הדונאט מלמעלה ואפשר להוסיף סוכריות מי שאוהב או כל דבר אחר.
מקורן המפתיע של הדונאטס:
אף על פי שמקורם של הדונאטס בהולנד, שם הם נקראו "OLYKOEKS" (עוגת שמן),
החור האופייני במרכזם הומצא דווקא על ידי המתיישבים ההולנדים במדינת פנסילבניה שבארצות הברית,
הסיבה לכך היא שמרכז הדונאט לא תמיד היה יוצא מבושל מספיק,
והחור אפשר לבדוק אם הפנים מוכן.
בנוסף החור אידיאלי לטבילה בכוס הקפה או השוקו.