ספינג' עסיסיים ושמנמנים שמנצחים את כל הספינג' האחרים
מתכון באדיבות ליטל אשואל
הרכיבים-
חצי קילו קמח מנופה
כף שמרים יבשים
4 כפות סוכר
חצי כף מלח
3 כוסות מים
כף ערק
איך מכינים –
נתחיל לערבב בקערה את כל החומרים עד קבלת בצק דביק,
נעטוף את הקערה בניילון נצמד ונתפיח כשעה.
לאחר שעה של התפחה ראשונית נוריד מעט מנפח הבצק,
נעטוף שוב בניילון נצמד ונתפיח עוד 30 דקות.
לאחר 30 דקות נחזור על הפעולה,
נעטוף בניילון נצמד ונתפיח שוב כ30 דקות.
החשיבות להצלחת המתכון טמונה בהתתפחות,
אסור לקצר את ההתפחות חשוב הבצק יצא דביק,
בכל התפחה הבצק יתגבש ויעשה יותר ויותר נוח לעבודה.
לאחר ההתפחה האחרונה נחמם סיר עם ליטר שמן,
כשהשמן חם ומוכן לטיגון ניקח מעט מין הבצק ונכניס 2 אצבעות למרכז הבצק,
נמתח את הבצק ימינה ושמאלה כך שיווצר חור במרכז ונניח בשמן לטיגון עמוק,
נטגן 2 דקות מכל צד ונוציא לנייר סופג.
ממליצה לטבול בציפויים שונים לאחר הטיגון כגון:
סוכר וקינמון, סוכר, אבקת סוכר או סירופ סוכר.
בהצלחה!
קצת על ספינג':
הספינג' הוא מאכל בצקי נפלא, מטוגן בשמן עמוק,
מעין סופגניה חלולה אוורירית, מתוקה וקלה.
הוא מגיע אלינו מהמסורת היהודית-ערבית
ומזוהה בעיקר עם יהודי צפון אפריקה.