הסיר של פעם שסבתא שלי הייתה מבשלת – לא קיים בית מרוקאי בלעדיו
מתכון מאת Shiran Malka
הרכיבים-
6 יחידות כרעיים ( שלוש שוקיים/ שלוש חזה )
בצל גדול
2 שומר
קופסת אפונה / 2 כוסות גדולות אפונה משקית סנפרוסט
עלי סלרי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעמכם
כפית כמון
כפית שטוחה כורכום
כף גדושה אבקת מרק עוף
כוס וחצי מים רותחים
איך מכינים –
נתחיל מלטגן בצל עד הזהבה בסיר רחב,
נוסיף לבצל המוזהב את העוף ונטגן את העופות עד השחמה מכל צד.
אחר כך נחתוך את השומר לרצועות ונוסיף מעל העוף ביחד עם האפונה.
בשלב הבא נוסיף כפית כמון, כפית שטוחה כורכום, מלח פלפל ונערבב היטב,
בכוס מים רותחים נערבב כף גדושה של אבקת מרק עוף
נוסיף את המים לסיר + חצי כוס מים רותחים תוך כדי ערבוב,
את עלי הסלרי נקצוץ ונפזר בסיר בנדיבות.
נכסה את הסיר ונבשל כשעה על להבה נמוכה,
ב10-15 דקות האחרונות של הבישול נפתח את המכסה וניתן לרוטב להצטמצם.
בהצלחה!