עוגיות יויו הן הכי טעימות – תבדקו אותי
מתכון מאת מזל חלפון אוזנה
הרכיבים-
*כוס מדידה אוניברסלית
קילו קמח תופח
5 ביצים L
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
חצי שקית אבקת אפיה
גרידה מלימון קטן
כפית תמצית שקדים/ רוזטה(לא חובה)
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
כוס וחצי מים
חצי קילו סוכר
שקית סוכר וניל
מיץ מלימון 1
3 טיפות מי ורדים
לציפוי:
שבבי קוקוס / שבבי שקדים
איך מכינים –
נתחיל להקציף במיקסר את הביצים, סוכר וסוכר וניל,
אחר דקה-שתיים של ערבוב כשמתחיל להיווצר נפח נוסיף שמן,
מיץ תפוזים, גרידת לימון ושקית אבקת אפיה,
נמשיך לערבל הכל עוד כדקה עד שהכל נטמע.
אחר כך נחליף לוו גיטרה או וו לישה, נוסיף קמח ונערבל כ3 דקות,
אם הבצק דביק מדי נוסיף קמח עד שמתקבל בצק במרקם פלסטלינה ונוח לעבודה,
נכסה ונניח בצד למנוחה של כ30 דקות בסיום.
לאחר המנוחה בעזרת ידיים/קורצן או כוס ניצור עיגולים עם חור במרכזם.
אחר כך נתחיל לחמם את מרכיבי הסירופ על הגז הכל ביחד תוך כדי ערבוב עד שהכל נמס.
נחמם שמן עמוק ונטגן לצבע יפה,
ישר אחרי הטיגון נעביר את העוגיות לסירופ,
מהסירופ נעביר לקערה מלאה בקוקוס/שקדים ונצפה את העוגיות יפה.
בהצלחה!