בורקס בשר במילוי נדיר
מתכון מאת נעמוני בקיש
הרכיבים-
חבילת בצק פילאס
500 גרם בשר טחון
בצל 1 קצוץ
כפית בהרט
כפית פפריקה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל לפי הטעם
איך מכינים-
ראשית נטגן בצל עד הזהבה,
אחר כך נוסיף את הבשר, התבלינים והפטרוזיליה,
נמשיך לטגן הכל עד שהבשר עשוי כ5-7 דקות ונוריד מהאש.
את בצק הפילאס נניח על משטח ונמלא במילוי במרכז הבצק,
נסגור מ2 הצדדים וניצור חריצים בחלק העליון בעזרת סכין.
נבריש בביצה טרופה ונפזר מעל שומשום,
לבסוף נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה 10 דקות,
לאחר 10 דקות ננמיך ל180 מעלות ונמשיך לאפות עוד 20 דקות או עד הזהבה.
בהצלחה!