מקרוד באהבה לכבוד חג חנוכה שמח במיוחד
מאת סיגל חלויה
הרכיבים-
לבצק:
כוס חד"פ חמה
קילו סולת
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות מיץ תפוזים
למילוי:
2 חבילות תמרים בוואקום (להוציא את הגרעינים)
קמצוץ זנגביל טחון
קמצוץ ציפורן טחון
מעט קינמון
אגוזים קצוצים גס (לא חובה)
מעט שמן
איך מכינים-
נלוש את כל החומרים של הבצק לתערובת אחידה וגמישה לעבודה,
נכסה וניתן לבצק מנוחה של כשעה.
למילוי פשוט מאוד נערבב את כל המרכיבים יחד גם כן לתערובת אחידה
את הבצק נמלא במילוי וניצור עוגיות קטנות או רולדה חתכוה לעוגיות,
נחמם שמן עמוק ונטגן היטב להשחמה.
לאחר הטיגון נכין סירופ מ4 כוסות סוכר,
3 כוסות מים וחצי לימון סחוט.
נבשל על הגז את החומרים עד שמסמיך מעט
ונטבול את המקרוד לאחר הטיגון בסירופ.
בהצלחה!