חלבי מאכלים ביתיים מאכלים לחגים מאפים מתכונים מהירים פשטידות צמחוני

מתכון לפשטידת תירס וקוטג' קלה וטעימה

ריקי כהן

 

ארוחת ערב שלנו
שידרגתי קצת את הפשטידת תירס הקבועה שלי

הוספתי בצל קצוץ מטוגן, פלפל אדום קצוץ מוקפץ, פטרוזיליה וזייתים ☺יצא מעולה

מערבבים בקערה תירס ,גבינות שיש בבית ותוספות ויוצאת ארוחת ערב מעולה וגם הילדים נהנים 😉🤩
הרכיבים
פשטידת תירס וקוטג'/ ריקי :
בצל גדול קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2 גביעי קוטג'
גביע  שמנת חמוצה
תירס כ 500 גר' אחרי סינון מקופסאת שימורים או קפוא
4 ביצים גדולות
4 כפות גדושות קמח תופח
200 גר' גבינה צהובה
מגוררת
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
פטרוזילה קצוצה
*אפשר להוסיף פרוסות זייתים
*אפשר להוסיף בצל ירוק
מלח,פלפל לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט טחון
איך מכינים
במחבת מטגנים עם כף שמן או מעט חמאה את הבצל להזהבה, מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים לריכוך.
בקערה גדולה טורפים את הבייצים, מוסיפים את כל החומרים, את הבצל ופלפל ואת התבלינים. מערבבים הכל יחד היטב , טועמים ומתקנים תיבול.
משמנים תבנית מלבנית בחמאה ומפזרים מעט פירורי לחם, מוזגים את התערובת, למעלה מפזרים כחמישים גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות ומעט פירורי לחם וקצת גבינה פרמז'ן מגוררת (יוצאת שכבה קריספית )
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 45 דק' להשחמה. לצנן קצת להתייצבות.
בתאבון 😋🌷

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *