
אין טעים כזה – מתכון לג'בטות מטריפות
מתכון מאת מירי תהילה פרידמן
הרכיבים –
500 גרם קמח מניטובה
430 מ"ל מים פושרים
7 גרם שמרים
10 גרם סוכר
20 גרם מלח
2 כפות שמן זית
קמח סמולינה
איך מכינים –
מכניסים את כל המרכיבים בקערה אחת שיש בה מספיק מקום לתפיחה,
מערבבים את כל המרכיבים בקערה לבצק אחיד.
אחר כך כל חצי שעה נקפל את הבצק במשך 3 שעות ולאחר 3 שעות נעביר ללילה במקרר.
שעתיים לפני שנכניס לאפיה נוציא מהמקרר ונקפל מהצדדים לאמצע בלי להוציא אוויר מבצק.
לפני האפיה נשפוך מעל הבצק קמח סמולינה, במידה ואין קמח רגיל.
חותכים לחתיכות בזהירות בלי להוציא את האוויר מהבצק.
לבסוף מחממים תנור מראש ל240 מעלות גריל עליון ותחתון,
מכניסים את התבנית עם הג'בטות ומתחת נכניס מגש עם 4 קוביות קרח.
נאפה עד השחמה יפה ונוציא
בהצלחה!
מה זה בעצם ג'בטות?
ג'בטה, או בשמה השני צ'אבטה, היא לחם איטלקי פופולרי בעל קרום פריך ופנים אוורירי.
היא מזוהה לרוב עם צורתה המוארכת והשטוחה, אך קיימות לה וריאציות רבות.
ג'בטה מושלמת לכריכים, טבילה ברטבים או פשוט לאכילה עם גבינה וזיתים.
מקורה באיטליה, שם היא נחשבת למאכל מסורתי ומוכר, אך כיום היא נפוצה ואהובה בכל העולם.