מאפים עוגות קינוחים

עוגת שיש הכי טובה שיש

ישראלה אזולאי
עוגת שיש הכי טובה שיש
מתכון מאת ישראלה אזולאי
הרכיבים-
*תבנית חד פעמית בינונית או עגולה
4 ביצים שלמות L
כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים טבעי
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
 
איך מכינים –
נתחיל להקציף במיקסר ביצים שלמות,
כוס סוכר ו2 שקיות סוכר וניל עד שנקבל קצף תפוח ובהיר.
אחר כך ננמיך את מהירות המיקסר,
נוסיף באיטיות ובזרם דק מאוד  את השמן ומיץ התפוזים הטבעי.
לאחר מכן נוסיף לתערובת את הקמח המנופה ואבקת האפיה,
נערבב בעדינות על מהירות נמוכה עד תערובת אחידה.
נעביר את התערובת לתבנית משומנת מעט בתרסיס שמן, נשאיר רבע מהתערובת בצד.
נערבב את רבע התערובת שהשארנו עם 2 כפות קקאו.
נפזר את תערובת הקקאו בעדינות מעל התערובת בתבנית,
נערבב בעדינות בעזרת שיפוד עץ או סכין לדוגמיות שיש את התערובת בתבנית.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
בהצלחה!

מהי בעצם עוגת שיש?

עוגת שיש היא עוגה בחושה, בעלת מראה משויש ייחודי.
היא עשויה משתי בלילות בצבעים שונים, לרוב בצבע וניל ושוקולד,
המעורבבות יחד באופן שיוצר דוגמת שיש.
מקורה של העוגה אינו ידוע בוודאות,
אך ישנן עדויות כי היא קיימת כבר מאות שנים.
כיום, עוגת שיש היא אחת העוגות הפופולריות ביותר בעולם,
וניתן למצוא לה מתכונים ווריאציות רבות.
היא מושלמת לאירוח, יום הולדת או סתם כשרוצים להתפנק עם עוגה טעימה ומרשימה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *