
פשטידה מצויינת לשבועות פשטידת פילו עם גבינות. מתכון תורכי של בקי
מתכון פשוט מאוד שגורף המון מחמאות.
לא תאמינו כמה קלה להכנה
פשטידת פילו וגבינות
מאת – Ofira Zurinam
הרכיבים-
דפי פילו מופשרים ( להפשיר יום לפני את חבילת הפילו, לשים במקרר)
3 ביצים
קוטג'
גבינה בולגרית 200 גר'
100 גר' צהובה או קצ'קבל
2 וחצי כוסות חלב
חצי כוס שמן
איך מכינים –
דפי פילו לאחר הפשרה , לקחת כל דף לקמט לכדור ולהניח אחד ליד השני בתבנית בינונית חד פעמית או תבנית זכוכית פיירקס בינונית.
בקערה לערבב: ביצים, קוטג, בולגרית מפוררת, גבינה צהובה או קשקבל, 2.5 כוסות חלב , חצי כוס שמן.
לערבב הכל לתערובת אחידה ולהעביר את הכל מעל הפילו בתבנית.
להכניס למקרר לחצי שעה לספיגת הנוזלים.
לשים מעל קצח ( שומשום שחור) לא חובה אבל מומלץ.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ל 35-40 דקות.