
תשמרו מתכון לפסח אורז חגיגי עם גזר
אורז עם גזר כל כך חגיגי ותראו איך יצא לי. תכינו לפסח מבטיחה לכם מעדן
מתכון מאת גילה עדי
הרכיבים-
3 תפוחי אדמה פרוסים
3 בצלים קצוצים
5 שיני שום
10 גזרים חתוכים לרצועות דקות
750 גרם בשר בקר צלעות טרי
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות (לא חובה)
3 כוסות אורז עגול
בהרט
מלח
פלפל שחור גרוס
איך מכינים –
נתחיל מלטגן את תפוחי האדמה הפרוסים משני הצדדים היטב ונניח בצד.
אחר כך בסיר גדול נטגן במעט שמן את רצועות הגזר עם בצל קצוץ, שום, מלח פלפל ובהרט,
את הבשר והבצל נוסיף גם כן ונמשיך לבשל עוד כמה דקות להשחמה, אפשר לתבל גם עם כורכום,
נוסיף מלח לפי הטעם, 3 כוסות מים ונבשל את קוביות הבשר כשעה.
בזמן הזה נטגן את ריבועי העוף עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור ונניח בצד.
לאחר כשעה נטעם ונתקן תיבול לפי צורך,
נוסיף את האורז לסיר עם הבשר, נבשל עוד כ10 דקות ונוריד מהאש.
נסדר סיר חדש עם תפוחי האדמה בתחתית ובדפנות,
מעל תפוחי האדמה את הגזר ומעל הגזר חצי מכמות האורז והבשר.
מעל האורז והבשר נסדר את העוף ומעל העוף את שארית האורז והבשר.
נבשל את הכל על הגז עוד כ15 דקות,
לאחר 15 דקות בישול נעביר את הסיר לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כשעתיים.
בהצלחה!