
צ'ימיצ'ורי – רוטב מעולה לבשר על האש או לכל ארוחה
צ'ימיצ'ורי הוא רוטב ארגנטינאי מסורתי המשמש בעיקר כתוספת לבשר צלוי.
הוא עשוי בדרך כלל מפטרוזיליה קצוצה דק, אורגנו, שום, שמן זית, חומץ יין אדום ותבלינים נוספים.
יש לו מרקם מעט גס והוא מוסיף טעם רענן וחריף לבשר.
מתכון מאת דלית וגמן
הרכיבים-
צרור כוסברה/פטרוזיליה
צרור פטרוזיליה
8 שיני שום
פלפל חריף אחד
חצי גמבה אדומה
מעט אורגנו מיובש
כחצי כפית מלח
3/4 כוס שמן זית
רבע כוס חומץ/חומץ יין
מיץ מלימון טרי
קורט סוכר
פלפל לבן
איך מכינים –
לקצוץ הכל גס אני קוצצת בסלייסר או במעבד מזון .
להעביר לקערה להוסיף שמן זית, רבע כוס חד פעמי שתייה קרה חומץ,
מעט מיץ לימון טרי, מלח פלפל לבן וקורט סוכר
להעביר לקופסה ולמקרר.
תוספת נפלאה לכל מאכל
מתכונים לסלטים
