
הכינה אריאלה – עפ"י מתכון: קרין גורן
עוגת גבינה פירורים
הרכיבים-
▪︎ תבנית 24 לעוגה עצמה + תבנית להכנת שכבת הפירורים ( לא חשוב גודל התבנית )
▪︎ כוס מידה אוניברסלית
** הערה בנוגע להקצפה-
חשוב להקציף בצורה מושלמת כך בזמן שנסיר את מסגרת התבנית העוגה תהיה ממש יציבה
כדי לדעת שהקצפנו כמו שצריך,נטה את הקערה הצידה ואם המלית נוסעת הצידה ,
צריך להמשיך להקציף עוד קצת כדי לקבל מלית יציבה שנשארת על תחתית הקערה.
הבצק –
2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
שליש כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 חלמונים L
מלית –
2 מיכלים שמנת מתוקה ( סהכ 500 מ"ל)
כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 מ"ל)
500 גר גבינה לבנה 5%
איך מכינים –
– נחמם תנור מראש ל 160 מעלות תוכנית אפייה רגילה/ או טורבו
☆ נתחיל בהכנת תחתית העוגה ושכבת הפירורים העליונה :
– נכניס למעבד מזון ונעבד לתערובת פירורית:
2 כוסות קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
שליש כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
– נוסיף 4 חלמונים L ונעבד בלחיצות קצרות רק עד לקבלת בצק פירורי
– מחצית מהבצק נשטח על תחתית תבנית משומנת ,נהדק היטב.
– נרפד מסגרת התבנית ברצועות נייר אפייה.
– מחצית נוספת מהבצק נשטח על תבנית נוספת מרופדת בנייר אפייה וכשיהיה אפוי נפורר לפירורים
– נכניס את שתי התבניות לתנור ל 20 דקות .
☆ נכין מלית :
– במיקסר עם וו הקצפה נקציף לקרם יציב :
2 מיכלים שמנת מתוקה ( סהכ 500 מ"ל)
כוס סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 מ"ל)
– ננמיך מהירות המיקסר ,נוסיף 500 גר גבינה לבנה 5% ונקציף כמה שניות לאיחוד
– נשטח תערובת הגבינה על התחתית האפויה
– את בצק הפירורים האפוי נפורר בידיים לפירורים ונפזר בעדינות מעל מלית הגבינה
** לא להעמיס בפירורים ,רק שכבה דקה כדי שבחיתוך יצא לנו מושלם
– נעביר למקרר ל 4 שעות לפני ההגשה להתייצבות
– נסיר בעדינות את מסגרת התבנית,נסיר את נייר האפייה , נפרוס בסכין טבולה במים רותחים ונגיש