מרקים

מרק ירקות עם קניידלך ליום חורפי

ישראלה אזולאי

 

מרק ירקות בתוספת קניידלך
ישראלה אזולאי
הרכיבים-
למרק –
2 גזרים
2 קישואים
בטטה
בצל
ענף סלרי
שמיר
פטרוזיליה
אבקת מרק
מלח
פלפל שחור
סולת
איך מכינים –
בקערה נגרד בפומפיה על החלק הגס:
2 גזרים
2 קשואים
1 בטטה.
בסיר בינוני נטגן עם מעט שמן בצל קצוץ.
נוסיף את כל הירקות מהקערה ונמשיך לאדות.
נוסיף לסיר:
1 ענף סלרי עם עלים
שמיר קצוץ
פטרוזיליה קצוצה.
3 כפות מרק עוף
מעט מלח ופלפל שחור.
נערבב טוב ונוסיף מים רותחים עד שלושת רבעי סיר.
נוסיף 2-3 כפות סולת להסמכה.
נקטין את האש ונבשל 40 נדקות.
קניידלך-
נחמם מים בסיר נפרד.
נפריד 3 ביצים לחלבונים וחלמונים.
בקערה נטרוף את החלבונים עם 5 כפות מים.,בעזרת מזלג,ונקציף קלות.
נוסיף את החלמונים,5 כפות שמן
מלח,פלפל שחור ונקציף קלות.
נוסיף בערך כוס קמח מצה עד שנקבל תערובת סמיכה,אבל לא קשה מדי.
(זה תלוי בגודל הביצה)
נניח למנוחה של 10 דקות.
בידיים רטובות ניצור כדורים,
נכניס למים הרותחים, ומרגע שצפים נבשל 8 דקות.
נגיש עם המרק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *