בשר ראש עם חומוסים – חריף אש
באדיבות – אורפז דמרי
הרכיבים-
קילו וחצי בשר ראש /צלי כתף/נתח לגולש
חצי ראש שום
פלפלים חריפים יבשים
גם טריים
3 כפות פפריקה
כפית כמון
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
חומוס מבושל או סנפרוסט 2-3 כוסות
כוסברה קצוצה
איך מכינים-
צורבים את הבשר כדי לסגור אותו בסיר עם מעט שמן – מבשלים את הבשר בסיר לחץ עם מים שיכסו עלה דפנה מלח פלפל שחור למשך 40 דקות.
אם אין סיר לחץ אז לבשל בסיר רגיל עם מים לפחות כשעה וחצי ולשמור את מי הבישול.
מוציאים את הבשר מהסיר, מצננים וחותכים לקוביות.
•בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן על אש נמוכה, מוסיפים את השום ( ראש שלם) ומטגנים מעט (נזהרים שהשום לא יישרף),
מוסיפים את הפלפל החריף היבש ומערבבים
מוסיפים את התבלינים ומערבבים
פפריקה כפית כמון חצי כפית כורכום , מלח כפית פלפל שחור
מוסיפים 3 כוסות מהציר בשר לסיר ומביאים לרתיחה
מוסיפים את החומוסים
או סנפרוס או שימורים לא משנה
מוסיפים את קוביות הבשר לסיר, מערבבים, סוגרים את המכסה וממשיכים בבישול כשעה נוספת על אש בינונית.
רבע שעה אחרונה להוסיף המון כוסברה קצוצה