מתכון יווני לעלי גפן
מאת – צביה אורן
300 גרם עלי גפן (בערך 35 עלי גפן טריים)
300 גרם בשר בקר טחון
מלח
פלפל שחור
1 כפית כורכום (שטוחה)
½ כפית חווי׳ג
1 כוס אורז (שטוף, מבושל במשך כ־3-5 דקות ומסונן)
2 בצלים (קצוצים ומטוגנים עד הזהבה)
2 כוסות מים
6 שיני שום (כתושות)
מיץ משני לימונים
חופן פטרוזליה (קצוצה דק)
שמן
1 כף אבקת מרק
100 גרם צנוברים (לא הכרחי)
איך מכינים –
נרתיח את עלי הגפן, נשפוך מים כדי להוציא את המלח ונסנן
המילוי-
נערבב בשר עם פלפל שחור, מלח, אורז, בצל מטוגן, פטרוזליה, 2 כפות שמן וצנוברים ממי שאוהב.
הרוטב
נשים 2 כוסות מים, שום כתוש, מיץ לימון, קצת מלח, קצת פלפל שחור, אבקת מרק, 1/3 כוס שמן, כורכום וחווי׳ג, ונערבב
כשנמלא ונגלגל, נניח כל עלה בנפרד על משטח העבודה, כשהצד המחוספס של עלה הגפן הוא כלפי מטה.
במרכז העלה נניח כפית מהתערובת ונקפל, תחילה נקפל את צד ימין, אחר כך את צד שמאל של העלה, ואז נגלגל אותו כמו סיגר.
לאחר המילוי והסגירה, נניח מעל הרוטב ונבשל בחום נמוך כשעה וחצי עד שעתיים.
נסדר את עלי הגפן צמוד צמוד בסיר.
נמלא במים עד גובה העלים ונבשל על אש נמוכה, עם מכסה מעט פתוח.
ברגע שהמים מתאדים בסיר נסגור במכסה,
נוסיף מעט מים רותחים עד שהבשר והאורז מבושלים היטב.