קציצות כרובית, חציל ,קינואה וטחינה
מאת – מאיה נפתלי
הרכיבים-
חציל אחד
חצי כרובית
בערך חצי כוס קינואה מבושלת
תפוח אדמה אחד
כפית לימון כבוש קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
שן שום כתושה
3 כפות טחינה
מלח
פלפל
תבלין לקציצות
3 כפות פרורי לחם
2 ביצים
איך מכינים-
את החציל לקלות בתנור כשמוכן לקלף את הקליפה ולהוציא את תוכן החציל ולמעוך עם מזלג.
את הכרובית לבשל בסיר עם מים ומעט חומץ אחרי כמה דקות רתיחה , להוריד מהגז ולסנן מהמים.
לקצוץ את הכרובית קטן.
את הקינואה בישלתי רק עם מלח.
תפוח אדמה להרתיח עם מים עד שמתרכך ולמעוך עם מזלג.
לשים הכל בקערה להוסיף את הלימון כבוש, הטחינה, הירק, התפוח אדמה, הקינואה,
הביצים ופרורי לחם והתבלינים .
לערבב טוב טוב לעיסה
ולטגן טוב טוב להשחמה משני הצדדים.